Wijkraad Burgwal

Wijkraad Burgwal

Bekijk hieronder al onze activiteiten waarin ontmoeting centraal staat.
Gebruik het filter om te vinden wat je zoekt.

De Burgwal is een bijzondere buurt in de oude stad van Haarlem en ligt ineengeklemd tussen het Spaarne, de Lange Herenvest en de Amsterdamse poort. Als je op de kaart kijkt zie je dat het eigenlijk een eiland is, verbonden door bruggen met het centrum van de stad en de Amsterdamsebuurt.

In het verleden was de Burgwal een levendige wijk met bierbrouwers en scheepsbouwers. Kenau Simonsdochter Hasselaer woonde aan de Vissersbocht en Haarlemmer Olie werd geproduceerd in de Antoniestraat. Bij het voormalige Sint Jacobs Gasthuis (nu het Rosenstock Huessy Huis) in de Hagestraat begon de lange pelgrimstocht naar Santiago de Compostella en heden ten dage is deze plek nog steeds het startpunt van deze tocht.

In 2019 is de wijkraad Burgwal, op initiatief van de gemeente Haarlem gestart met een nieuw programma om de betrokkenheid van de bewoners bij de wijk te stimuleren. Dit programma heet MAAK MIJN BUURT en kent vier thema’s. Groen met impact, sociale verbinding, duurzaamheid & monumenten en leefbare Burgwal. De wijkraad wil een platform zijn om initiatieven van de bewoners uit de wijk aan te moedigen en te ondersteunen. Op deze manier worden bewoners enthousiast gemaakt om zelf ideeën te bedenken om hun buurt te verbeteren. Kom je uit de Burgwal en heb je ideeën en wil je actief meedoen? Stuur dan een e-mail naar info@wijkraadburgwal.nl

Wijkraad Burgwal

Bezoek onze website Mail ons

Maak hieronder je keuze

Wat heeft je interesse?

Datum

Online of op locatie

Partners

Helaas, geen resultaten!

Met de huidige filter(s) zijn geen activiteiten gevonden.