Kom eens kijken op de Buurtboerderij Nieuweweg

Sinds mei 2022 is de Buurtboerderij officieel geopend. Drie dagen per week kun je bij ons ecologische, seizoensgebonden en lokale groenten, fruit, paddenstoelen en bloemen plukken. Benieuwd hoe je mee kan doen met een oogstabonnement en wat het teeltplan is? Kom langs!

Ons doel: Mensen verbinden met elkaar en met het voedsel wat we samen telen en eten.

In 2020 zijn wij gestart met het creëren van een ontmoetingsplek waar duurzame landbouw centraal staat. Wij werken aan gezonde lokale voedselvoorzieningen in en rondom de stad. Gezien de sociale-, klimaat- en biodiversiteitscrisis willen wij een positief geluid laten horen. We boeren voor een sociaal-ecologisch herstel, zoveel mogelijk circulair en lokaal. De oorsprong van een gezonde landbouw heeft zijn basis in een vruchtbare bodem, we hanteren hierbij circulaire en duurzame zaaibedden die de bodem voeden en verzorgen.

80% Van het schapenwol in Nederland is ‘niet bruikbaar’ en wordt daarom verbrandt. De wol kan dankbaar als perfecte onder- en bovenlaag voor de zaaibedden worden gebruikt. Schapenwol is als een spons, het houdt vocht vast en geeft dit weer af als er een tekort is. Het gaat ongewilde begroeiing tegen en op langere termijn composteert de wol en zorgt het daarmee voor voeding in het zaaibed. Daarnaast sneuvelen door stormschade of ouderdom er regelmatig bomen in de buurt die door een groenverwerkingsbedrijf worden afgevoerd, verwerkt tot houtsnippers en vervolgens worden vernietigd. Deze bedrijven staan met plezier de houtsnippers af ter verwerking als toplaag van de zaaibed. De houtsnippers laten vocht minder snel verdampen waardoor er minder bewatering nodig is in droge periodes.

Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur  Nieuweweg 2 Haarlem

Je kunt je ook opgeven om mee te helpen!!

Kom eens kijken op de Buurtboerderij Nieuweweg

Buurtboerderij Nieuweweg

Nieuweweg 2
Haarlem

  • Schalkwijk
  • 12:00 - 17:00 uur
Vraag stellen Inschrijven

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Buurtboerderij Nieuweweg

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu