Broche maken en instrumenten proberen (4+)

Onderdeel van de Kindermuziekweek 2023

Altijd al willen weten hoe het is om op een blaas- of strijkinstrument te spelen? Vandaag zijn alle kinderen uit de buurt van harte welkom om verschillende instrumenten uit te proberen o.l.v. docenten uit de buurt. Een unieke kans voor kinderen die normaal gesproken niet zo snel in aanraking komen met instrumenten of kinderen die twijfelen welk instrument ze het mooiste vinden. Een unieke muziekmarkt in de buurt.

Knutselhoek: Alle deelnemers mogen een broche maken van een echte vioolkam. Er liggen voldoende materialen klaar om deze naar eigen wens te versieren. Het sieraad mag na afloop natuurlijk meer mee naar huis genomen worden. Deze activiteit wordt u aangeboden door Stichting Divertimento. Stichting Divertimento organiseert al bijna 20 jaar muziekprojecten voor kinderen uit de regio.  Zo heeft Stichting Divertimento zo´n zes orkesten onder haar hoede voor alle leeftijden en niveaus. Er  zijn leuke workshops zoals kinderviool, Jazz improvisatie, talentprogramma en muziektheorie. Daarnaast organiseren zij inspirerende kindermuziekkampen in zowel Nederland als in het buitenland, steeds met een eigen thema. Reguliere muzieklessen zijn mogelijk bij alle docenten die aan Stichting Divertimento verbonden zijn op diverse locaties in Haarlem. Sinds 2022 heeft Stichting Divertimento ook de organisatie van de Kindermuziekweek in Haarlem op zich genomen waarvan deze workshop een onderdeel is. Het geheel staat onder de bezielende leiding van Helena van Tongeren. Zondag 26 maart om 16.00 uur. Tickets € 2,50.

Te bestellen: op deze site.

Broche maken en instrumenten proberen (4+)

Vrije School

Weltevredenstraat 9
Haarlem

  • Noord
  • 16:00 uur
  • € 2,50

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Cultuurtuin Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu