Verhalenhuis/Cultuurtuin: Film Rose

24 maart 2024 19:30 Tickets €6  Te bestellen: via deze link
Deens feelgood drama over schizofrene vrouw

De schizofrene Inger (Sofie Gråbøl, vooral bekend als rechercheur Sarah Lund in The Killing) wordt eind jaren negentig door haar zus meegenomen op een groepsreis naar Frankrijk, het land waar ze jarenlang woonde én waar een traumatische gebeurtenis plaatsvond. Niet alle medepassagiers zijn even blij met haar aanwezigheid, want Inger kent geen enkele remmingen om openlijk haar waanbeelden en gedachten (o.a. over seks en de dood) te delen. Als komedie is deze Deense bioscoophit zeer geslaagd, vooral tijdens het heerlijk ongemakkelijke eerste deel van de busreis, maar de dramatische tweede helft is nogal voorspelbaar en gemakkelijk. Bekroond met publieksprijzen op filmfestivals in Leiden en Leeuwarden.

Als komedie is deze Deense bioscoophit zeer geslaagd, vooral tijdens het heerlijk ongemakkelijke eerste deel van de busreis. De tweede helft ontwikkeld de film zich meer naar een persoonlijk drama. Bekroond met publieksprijzen op diverse filmfestivals!

Niels Arden Oplev (regisseur van o.a. The Girl with the Dragon Tattoo en Daniel, de publiekfavoriet van Film by the Sea 2020) baseerde zijn scenario deels op persoonlijke ervaringen. Sofie Gråbøl (The Killing, The House That Jack Built, The Day Will Come) is spectaculair als Inger.

Verhalenhuis/Cultuurtuin: Film Rose

Verhalenhuis

Van Egmondstraat 7
2024 XL Haarlem

  • Noord
  • 19:30 uur
  • €6

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Cultuurtuin Haarlem
Verhalenhuis Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu