Koersbal

Iedere week komt een groep fervente spelers bij elkaar om deze sport te spelen. Het is een combinatie van techniek en geluk om de meeste punten te halen. Techniek is nodig omdat de ballen door de verzwaring aan één kant soms anders ‘koersen’ dan je denkt en het vergt oefening om de ballen de juiste richting in te krijgen. Soms maak je een misser maar heb je het geluk dat de bal tóch het dichtste bij de jack komt. Als beide spelers (bij individueel spel) of beide paren hun vier ballen hebben gegooid worden de punten geteld. Hoewel er fanatiek wordt gespeeld is de sfeer gemoedelijk.

Sociaal contact, beweging en gezellig bezig zijn noemen de deelnemers van koersbal als belangrijkste reden om wekelijks terug te komen. Wat zou het leuk zijn als er nog meer mensen mee zouden doen. Koersbal is een spel dat tot op hoge leeftijd gespeeld kan worden. Dus als u start is de kans groot dat u daar lang plezier van hebt. De groep neemt u graag op en leert u met plezier de kneepjes van het vak. Kom gerust eens proberen of het iets voor u is!

Koersbal

Het Odensehuis

Leonardo da Vinciplein 73
Haarlem

  • Schalkwijk
  • 10:30 - 11:30 uur
  • Kostenloos

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Dementievriendelijk
Ontmoetingsplek DaVinci

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu