ZaaiGoed tuinclub/dagbesteding

Buiten zijn in het groen doet iedereen goed.

Stichting ZaaiGoed is een organisatie die zich inzet voor mensen met een haperend brein en hun mantelzorgers. Wij bieden verrijkende dagbesteding op groene locaties in Haarlem.

Volkstuincomplex ‘Zonder-Werken-Niets’ in Haarlem Noord.

Volkstuincomplex Ons Buiten aan de Boerhaavelaan 43, in Haarlem Schalkwijk.

Ze zijn ingericht voor ouderen met verschillende wensen en mogelijkheden; (tijdelijk) kwakkelende en (langdurig) kwetsbare ouderen, bijvoorbeeld met haperend brein. De contacten tussen de deelnemers onderling, met andere tuiniers en passanten, én met de natuur en de seizoenen daar draait het om. De beplanting en het dierenleven in de ZaaiGoed Zintuigentuin, de oogst van fruit, kruiden, groenten en bloemen en het spel van het licht en het weer dat constant verandert, prikkelen de zintuigen.

Zien, ruiken, voelen, horen en proeven.

Het zien, ruiken, voelen, horen en proeven biedt een keur aan sensaties, inspiraties en genietmomenten. We koken met verse ingrediënten uit de tuin, we plukken fruit, groenten, kruiden, eetbare bloemen en maken er samen thee, jam, soep en salade van en laten ons het bereidde heerlijk smaken.

Maar ook zaaien, poten, planten, verspenen en onkruid wieden behoort tot de mogelijkheden. Het met elkaar bezig zijn en ontspannen op de tuin, buiten of binnen in het comfortabele tuinhuis, voedt de verhalen en creatieve vaardigheden.

Contact

Indien u inwoner van Haarlem of Zandvoort bent en recht heeft op maatschappelijke ondersteuning WMO of PGB dan is de Tuinclub/dagbesteding voor u kosteloos. Weet u niet zeker of u van deze regeling gebruik kunt maken? Laat het ons weten dan helpen wij u daarbij. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met Wilma Overbeek: 06-42170216 of een mail sturen naar: contact@stichtingzaaigoed.nl. Graag tot ziens!

ZaaiGoed tuinclub/dagbesteding

Volkstuincomplex ZWN en Volkstuindersverening ons Buiten

Van der Aartweg 25 en Boerhaavelaan 43
2026 ZM en 2035RB Haarlem Noord en Haarlem Schalkwijk

  • Noord
  • 24 juni
  • 10:00 - 15:30 uur
  • Indien u inwoner van Haarlem of Zandvoort bent en recht heeft op maatschappelijke ondersteuning WMO of PGB dan is de Tuinclub/dagbesteding voor u kosteloos. Weet u niet zeker of u van deze regeling gebruik kunt maken? Laat het ons weten dan helpen wij u daarbij.
Vraag stellen Inschrijven

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Dementievriendelijk
Stichting Zaaigoed

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu