Stichting Zaaigoed

Stichting Zaaigoed

Bekijk hieronder al onze activiteiten waarin ontmoeting centraal staat.
Gebruik het filter om te vinden wat je zoekt.

ZaaiGoed: Dementie-vriendelijke activiteiten en dagbesteding in een groene omgeving

ZaaiGoed is een organisatie die zich inzet voor mensen met een haperend brein en hun mantelzorgers. Wij bieden dagbesteding op verschillende locaties in Haarlem en ondersteuning, advies en informatie aan mensen die te maken hebben met cognitieve uitdagingen. Voor deze specifieke doelgroep werkt een Zintuigentuin, rijk aan geur, textuur, en smaak uitermate louterend. Alle zintuigen, worden op de tuin geprikkeld en gestreeld.

De Zintuigentuin in Haarlem Noord is hier een mooi voorbeeld van. De tuin is eigenlijk in elk seizoen interessant en mooi en er zijn altijd dingen te doen of te ontdekken. De medewerkers en vrijwilligers van ZaaiGoed merken dat de ouderen met dementie het fantastisch vinden op de Zintuigentuin. Hier geldt namelijk niet dat je een beperking hebt, maar dat je nog kunt genieten en daar is de Zintuigentuin op ingericht.

We zijn actief op 3 locaties; Er zijn 2 locaties voor dagbesteding met buitenruimte en tuin, een locatie waar we op de donderdag creatieve activiteiten organiseren en we zijn Actief op de Laan van Berlijn met een groenproject. Tevens hebben we een project ZaaiGoed aan huis, waarbij we mensen aan huis bezoeken.

 1. Dagbesteding/tuinclub: De Zintuigentuin op volkstuincomplex ZWN in Haarlem Noord
 2. Dagbesteding/tuinclub: Op volkstuincomplex Ons Buiten in Haarlem Schalkwijk
 3. Groenproject Actief op de Laan van Berlijn in Haarlem Schalkwijk
 4. ZaaiGoed Creatief: wijkcentrum De Horizon

Stichting Zaaigoed

Anthony Fokkerlaan 19

2024 JA Haarlem

06 42170216

Bezoek onze website Mail ons

Maak hieronder je keuze

Wat heeft je interesse?

Datum

Online of op locatie

Partners

ZaaiGoed tuinclub/dagbesteding

 • Noord
 • 24 april
 • 10:00 - 15:30 uur
 • Indien u inwoner van Haarlem of Zandvoort bent en recht heeft op maatschappelijke ondersteuning WMO of PGB dan is de Tuinclub/dagbesteding voor u kosteloos. Weet u niet zeker of u van deze regeling gebruik kunt maken? Laat het ons weten dan helpen wij u daarbij.

Project ZaaiGoed creatief

 • Noord
 • 25 april
 • 10:00 - 16:00 uur
 • kostenloos