Kennemer boekhandel: Literaire middag met Murat Isik

Literaire middag met Murat Isik

zaterdag 23 maart 2024 – 15.00u – Doopsgezinde Kerk Haarlem

Kom naar de Doopsgezinde Kerk te Haarlem op zaterdag 23 maart voor Murat Isik! Athenaeum Boekhandel Haarlem en de Kennemer Boekhandel organiseren een literaire middag rondom zijn nieuwe roman In de mist van Golden Gate Park, een epische vertelling over het zoeken naar vrijheid, autonomie, het vinden van een grote liefde, de wording van een schrijver en de onoverkomelijke banden met je familie (verschijnt 27 februari).

Iedereen is van harte welkom! De middag start om 15.00 (inloop 14.30 ), kaartjes á € 12,50 zijn te reserveren via info@kennemerboekhandel.nl

Murat Isik (1977) won de prestigieuze Libris Literatuur Prijs en de Boekhandelsprijs in 2018 met zijn roman Wees onzichtbaar (2017) en is de schrijver van het Boekenweekessay 2019. Isik debuteerde in 2012 met de roman Verloren grond. Hij won er de Bronzen Uil Publieks­prijs mee en werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. Het boek werd vertaald in het Duits, Zweeds en Turks.

Over In de mist van Golden Gate Park

In de zomer van 2021 gaat Metin Mutlu studeren in San Francisco. Met het betreden van deze nieuwe, vrije wereld is hij vastbesloten zijn oude zelf achter te laten. In plaats van de verlegen toehoorder die hij in Amsterdam was, wil hij in Amerika iemand anders worden: een zelfbewuste en daadkrachtige man.

Metin studeert rechten maar het idee dat hij zijn leven zal slijten als jurist benauwt hem. Op zoek naar een uitweg stort hij zich in San Francisco vol op het keuzevak Creative Writing. Tijdens die colleges ontmoet hij de mysterieuze Joan Springfield, voor wie hij als een blok valt.

Zijn nieuwe vrije leven lijkt Metin goed af te gaan en langzaam ontluikt de schrijver in hem. Dan storten onvermoede gebeurtenissen hem echter in een overrompelend avontuur, terwijl ontwikkelingen in San Francisco en aan het thuisfront zijn verblijf in een heel ander licht stellen. Metin komt voor onmogelijke dilemma’s te staan.

Kennemer boekhandel: Literaire middag met Murat Isik

Doopsgezinde Kerk

Frankestraat 24
2011 HV Haarlem

  • Centrum
  • 14:45 uur
  • €12,50

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Haarlem brede activiteiten

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu