Vishal Expositi: Meer dan de som der delen.

De expositie Meer dan de som der delen brengt drie krachtige en eigenzinnige individualisten bij elkaar; twee schilders en een beeldhouwer: Marinus Fuit, Reinier Lucassen en Arjanne van der Spek.

Fuit wordt altijd als schilder aangeduid, maar maakt in feite grootschalige tekeningen in gemengde techniek (aquarel, pen & inkt en gouache) en grafiek; Lucassen maakt schilderijen, tekeningen, collages en grafiek. Van der Spek maakt behalve monumentale beelden en installaties ook tekeningen, werken van aarde en pigment, stof en borduursels.

Fuit en Lucassen zijn generatiegenoten uit de jaren dertig. Van der Spek is een generatie jonger. Hoewel hun kunst zeer verschillende vertrekpunten kent, zijn er ook opmerkelijke overeenkomsten. Zo heeft dit drietal een licht surrealistische inborst en een voorkeur voor een veelal helder kleurgebruik. Tezamen vormt het werk in deze expositie een geheel dat meer is dan de som der delen.

Opening
Vrijdag 9 februari om 17.00 uur door Edwin Jacobs. 10 februari tot 17 maart 2024 De Vishal

Grote Markt 20
Haarlem, 2011 RD Nederland 
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met zaterdag open van 11 tot 17 uur
Zondag open van 14 tot 17 uur

Edwin Jacobs bekleedt verschillende bestuurlijke functies in het museale veld en was onder meer directeur van het Centraal Museum Utrecht en Stedelijk Museum De Lakenhal in Leiden.

Vishal Expositi: Meer dan de som der delen.

Vishal

Grote Markt 20
2011RD Haarlem

  • Centrum
  • 11:00 - 17:00 uur
  • Gratis

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Haarlem brede activiteiten

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu