Hart: Poëzie en Proza

Poëzie en proza: gedichten en verhalen / fragmenten. Voor iedereen die schrijfplezier wil (her)ontdekken.

Je maakt kennis met poëzie en proza: gedichten en verhalen. Je gaat veel schrijven, vooral in de les, maar je krijgt ook huiswerk mee. Je ontdekt verschillende manieren om tot schrijven te komen. Je leert op ideeën te komen. Je leert manieren van associëren. In elke les ligt het accent op een andere ervaring: inspiratie, personages, perspectief, plot, zintuiglijk schrijven, spelen met woorden, beleven, bedenken, beschrijven.

Het doel van mijn cursus is creativiteit te ontwikkelen zonder geblokkeerd te raken door techniek. Je leert óók ambachtelijke zaken – technisch schrijven vind ik belangrijk want schrijven is een vak – maar altijd via de creativiteit. Je ervaart eerst, daarna volgt pas theorie of uitleg.

Stapsgewijs, door gerichte en verrassende oefeningen, komt iedereen tot het schrijven van proza en poëzie. De cursus is nadrukkelijk voor mensen met én zonder schrijfervaring, voor mensen met én zonder ideeën of inspiratie.

Praktisch Zelf meenemen voor de cursus: pen en papier.

Cursus Creatief schrijven
Datum 6 mrt 2024 t/m 24 apr 2024
Dag woensdag

Tijd

19:30 – 22:00
Locatie
  • Hart Haarlem, Kleine Houtweg 18, 2012 CH HAARLEM      Inschrijven kan: Hier

Hart: Poëzie en Proza

Hart

Kleine Houtweg 18
2012 CH Haarlem

  • Centrum
  • 24 april
  • 19:30 - 22:00 uur
  • zie website

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Hart Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu