Pletterij: Presentatie dubbel-cd Steve Nelson

Presentatie dubbel-cd “A Common Language” (Timeless Records)

Steve Nelson is een van de grootste Amerikaanse vibrafonisten. Het Steve Nelson Trio presenteert de cd ‘A common language’, 15 jazz- standards op 2 cd’s, opgenomen in de studio van het Prins Claus Conservatorium in Groningen waar Nelson en Teepe als docenten aan zijn verbonden. Voor zover ons bekend is dit het eerste album van een vibrafoon trio (zonder piano of gitaar) in de jazzgeschiedenis. Dit bijzondere concert is op 1 april 2024, tevens de 77ste verjaardag van drummer Eric Ineke.

Steve Nelson (New York) – vibraphone
Joris Teepe (New York/ Amsterdam) – bass
Eric Ineke (Den Haag) – drums

Steve Nelson begon zijn carrière in navolging van zijn eerste grote voorbeeld: Milt Jackson. Na een studieperiode bij gitarist Grant Green trad Nelson op en nam hij muziek op met James Spaulding en Kenny Barron. Vervolgens bemachtigde hij een plek in het kwintet van David “Fathead” Newman.

Steve is de favoriete blazer van vele iconische artiesten uit de jazz, waaronder Johnny Griffin, Jackie McLean, Bobby Watson, Curtis Lundy, James Williams en Lewis Nash. Steve is een ervaren lid van Dave Hollands veelgeprezen kwintet en bigband George Shearing Quintet. Hij was een vriend en frequente medewerker van Mulgrew Miller op zijn Wingspansextet. Steve blijft toeren en muziek opnemen met onder meer Donald Brown, Renee Rosnes, Geoffrey Keezer en Jeremy Pelt.

Joris Teepe 
is een bassist uit Amsterdam en woont sinds 1992 in New York. Hij leidt al dertig jaar zijn eigen muziekgroepen en heeft 22 cd’s opgenomen als leider of co-leider en ruim zestig cd’s als co-muzikant.

Toen hij in 1992 met alleen zijn basgitaar en een koffer in New York aankwam kreeg hij les van bassist Ron Carter, ontmoette al snel veel muzikanten en begon te werken met vooraanstaande jazzmuzikanten als Benny Golson, Sonny Fortune, Rashied Ali, Billy Hart en Randy Brecker. Zijn langste periode speelde hij met Rashied Ali (de laatste drummer van John Coltrane), met wie hij tussen 2000 en 2009 vijf albums opnam en de wereld rond toerde. De afgelopen jaren heeft hij ook veel opgetreden met Nederlandse muzikanten als John Engels, Benjamin Herman en Rob van Bavel.

Eric Ineke (Den Haag) maakte zijn eerste plaat in 1969 met Ferdinand Povel. Vanaf de jaren zeventig speelde Eric in het legendarische Rein de Graaff/Dick Vennik Quartet, het Ben van den Dungen/Jarmo Hoogendijk Quintet en het Piet Noordijk Quartet. Hij nam talloze cd’s op en toerde met vele grote Amerikaanse jazzmuzikanten als Dexter Gordon, Johnny Griffin, George Coleman, Al Cohn, Jimmy Raney, Barry Harris, Eric Alexander, Grant Stewart en David Liebman. Nu geeft hij les aan de jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

UIT ETEN VOOR HET EVENT?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

Standaard 12,50
Jong <25 8
Haarlem Pas 8

1 april om 20.00 uur Tickets bestellen kan: Hier

Pletterij: Presentatie dubbel-cd Steve Nelson

Pletterij

Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem

  • Centrum
  • 20:00 uur
  • €8 en €12,50

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Muziek in Haarlem
Pletterij

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu