Theater de Liefde Remco Melles & Uriël ensemble

Remco Melles & Uriël ensemble

Tsjechov en muziek uit zijn tijd

donderdag 11 april 2024 / 20:30 – 22:30

Anton Tsjechov (1860-1904) ontwikkelde zich van kruidenierszoon, naar arts en later naar schrijver van toneelstukken en verhalen. Zijn ervaringen als arts met gewone mensen op het platteland, vaak in kommervolle omstandigheden, vormden voor hem een bron van inspiratie. Hij schreef toneelstukken die nog steeds worden opgevoerd en verhalen waarin idealen, dromen en verlangens de boventoon voeren. Verteller Remco Melles neemt het publiek mee in deze verhalen.

Het Uriël Ensemble speelt muziek van tijdgenoten van Tjsechov. Er zijn composities te horen van Aleksander Borodin, Sergej Rachmaninov en Aleksandr Skrjabin. De muziek wordt uitgevoerd door Marijn Mijnders (viool), Saskia Viersen (viool), Michiel Holtrop (altviool), Yke Viersen (cello) en Mitsuko Saruwatari (piano).

Een gezamenlijke passie voor kamermuziek van een groep musici leidde in 2004 tot de oprichting van het Uriël Ensemble. Het ensemble bestaat voornamelijk uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Vanwege hun ruime ervaring op de binnen- en buitenlandse podia groeide het Uriël Ensemble al snel uit tot een van de meeste toonaangevende muziekgezelschappen van het Nederlandse muziekleven. De afgelopen jaren heeft het ensemble in de meeste grote zalen in Nederland opgetreden.
Acteur Remco Melles studeerde aan de Toneelacademie Maastricht. Hij speelde o.a. bij het Zuidelijk Toneel en NNT en was gedurende acht jaar vast acteur bij Toneelgroep Oostpool. Verder was hij op tv te zien in diverse gastrollen, waaronder Flikken Maastricht. Ook is hij te zien in “Radio Deyssel” van Frascati en bij NTjong in Den Haag. Het vertellen is een rode draad in zijn werk.

Tickets €19 incl. drankje Hier kunt u kaarten bestellen.

Theater de Liefde Remco Melles & Uriël ensemble

Theater de Liefde

Begijnhof 10
2011 HE Haarlem

  • Centrum
  • 20:30 - 22:30 uur
  • €19 incl. drankje

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Muziek in Haarlem
Theater de liefde

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu