Tentoonstelling ‘De mythe achter de man’ over 600 jaar Coster

Hèt boegbeeld van Haarlem is Laurens Janszoon Coster. Volgens de overlevering heeft hij precies 600 jaar geleden de boekdrukkunst in de Haarlemmerhout uitgevonden.

Vele generaties Haarlemmers zijn opgegroeid met dit verhaal. Daarom nemen we jou dit jubileumjaar mee op een zoektocht naar de oorsprong van de Costerlegende in de tentoonstelling De mythe achter de man. 600 jaar Laurens Janszoon Coster. Want hoe weten we zeker dat de uitvinding van de boekdrukkunst plaatsvond in Haarlem, in het jaar 1423, en juist door deze man?

Voor onze zoektocht gebruiken we topstukken uit onze bibliotheekcollecties: enkele van de vroegste gedrukte Nederlandse werken die gevonden en bewaard zijn als bewijsstukken voor Costers uitvinding.

Pagina voor pagina bladeren we terug en pellen we het verhaal rond Costers uitvinding af.

De tentoonstelling De mythe achter de man. 600 jaar Laurens Janszoon Coster is te zien van 23 november 2023 t/m 10 mei 2024 in de Janskerk (Jansstraat 40) in Haarlem.

Openingstijden
– Maandag t/m vrijdag: 9.00-17.00 uur
– Iedere derde zaterdag van de maand: 9.00-16.00 uur

Gratis entree

Tentoonstelling 'De mythe achter de man' over 600 jaar Coster

Jansstraat 40

Haarlem

  • Centrum
  • Kostenloos

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Noord-Hollands Archief

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu