Schrijfmeditatie in Thijsse’s Hof

De Taal van de Natuur
Schrijfmeditatie ochtend in Thijsse’s Hof op Vrijdag 7 juli 2023.

Luisteren naar de natuur
In deze workshop trekken we erop uit om een ochtend lang te schrijven in Thijsse’s Hof, midden in het groen.
Het fluisteren van de wind, geritsel van blaadjes, zingende vogels. Wat heeft de natuur je te vertellen? Wat ervaar je in het moment?

Schrijvend stilstaan
Al schrijvend even stilstaan bij momenten uit je eigen leven. Je gaat met andere ogen naar je dagelijks leven kijken en je weet je weer verbonden met wat er voor jou toe doet.

Inhoud
We beginnen met een gedicht of een inspirerende tekst en een moment van stilte. Dan krijg je een korte schrijfopdracht naar aanleiding van het thema van die ochtend. Het schrijven gaat als vanzelf. Je krijgt handvatten aangereikt waarmee het moeiteloos gaat. Herinneringen komen in geuren en kleuren terug. Ook het voorlezen van je tekst en luisteren naar de teksten van anderen is een onderdeel. Voorlezen is vrijwillig. We zijn met een kleine groep van maximaal 12 personen. We luisteren zonder commentaar op elkaars teksten te geven. Vaak sluiten we af met een dichtvorm. Schrijven doen we met de hand, met pen en papier. Je hebt geen schrijfervaring nodig om deel te nemen. Iedere ochtend is los te volgen en telkens is er een ander thema.

Aanvangstijd
Vanaf 9.45 uur ben je welkom , we starten om 10.00 uur.
Heb je al een keertje eerder deelgenomen aan de schrijfmeditatie? Dan is het handig om te weten dat de eindtijd vanaf nu 11.45 uur is. Dus een kwartiertje later, waardoor er net iets meer tijd is ook om elkaars werk voor te lezen.

Ticket: €10 Te bestellen: hier  (ook voor Haarlempas)

Haarlempas Gratis, wel aanmelden.

Schrijfmeditatie in Thijsse's Hof

Thijsse's Hof

Mollaan 4
2061 BD Bloemendaal

  • 09:45 - 11:45 uur
  • €10 en Haarlempas €0

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Stadsklooster Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu