Theater de Liefde: De belofte aan Maria Magdalena

Geert Kimpen & Michelle Shanti

De belofte aan Maria Magdalena

vrijdag 17 mei 2024 / 20:30 – 22:30

Het verhaal dat 2000 jaar werd verzwegen

Het was eigenlijk geen keuze voor schrijver Geert Kimpen, om dit boek over Maria Magdalena te schrijven. Het was het inlossen van een belofte. Een zwaarwegende belofte die hij tien jaar lang voor zich had uitgeschoven. Tot de tekenen zo dwingend werden, dat hij niet anders kon dan luisteren.

Tijdens deze lezing neemt Geert Kimpen je mee op zijn reis bij het tot stand komen van dit boek dat hem tot het uiterste uitdaagde in zijn man-zijn en schrijverschap. Hoe hij ontdekte dat precies die reflexen die ervoor zorgden dat niet alleen Maria Magdalena maar ook het vrouwelijke in het algemeen, duizenden jaren lang onderdrukt werden, ook in hemzelf zaten. Hoe hij moest leren zich over te geven en te buigen voor het vrouwelijke.

Op zijn kenmerkende, enthousiaste manier, deelt hij niet alleen zijn persoonlijke verhaal, maar ook de verborgen geschiedenis van Maria Magdalena. De vrouw die bijna 2000 jaar lang een hoer en zondares werd genoemd tot ze in deze tijd eindelijk de erkenning krijgt die haar altijd al toekwam. Een middag als eerherstel en eerbetoon van het mannelijke aan het vrouwelijke.

Met natuurlijk ook een stem door het vrouwelijke zélf, van Michelle Shanti. Zij stemt af op een boodschap van Maria Magdalena en neemt het publiek mee op een inspirerende meditatie-reis, zoals alleen Michelle dat kan. Omdat elke vrouw een godin is.

Kaarten €19 incl. drankje. Te verkrijgen: Hier

Theater de Liefde: De belofte aan Maria Magdalena

Theater de Liefde

Begijnhof 10
2011 HE Haarlem

  • Centrum
  • 17 mei
  • 20:30 - 22:30 uur
  • €19 incl.drankje

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Theater de liefde

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu