Het Verhalenhuis film: Lo Capitano

Een Afrikaanse odyssee

Er zijn al heel wat films gemaakt over de Europese migratiecrisis, maar dit aangrijpende Italiaanse drama heeft een uniek Afrikaans perspectief. Niet de problemen in Europa staan centraal, maar de barre reizen die daaraan voorafgaan. We volgen twee zestienjarige neven uit Senegal, die hun lot vol goede moed in handen leggen van nietsontziende smokkelaars.

Regisseur Garrone (Gomorra, Dogman) stelde het verhaal samen uit verslagen van ervaringsdeskundigen en werkte tijdens het hele filmproces nauw met hen samen. Io Capitano is soms wat sentimenteel, soms keihard, maar helder en meeslepend verteld, voor een breed publiek. Terechte winnaar van tientallen prijzen.

Misschien is Io Capitano nog het meest een klassiek heldenverhaal, een Afrikaanse odyssee, inclusief een licht mythische ondertoon. Aangenaam helder verteld, voor een breed publiek: het ene moment wat sentimenteel, het volgende gruwelijk, maar goed in balans en regelmatig aangrijpend. Wanneer Seydou voor op zijn vissersboot staat en geëmotioneerd de filmtitel uitroept, doet hij niet onder voor Leonardo DiCaprio op de boeg van de Titanic. Geen wonder dat de film al veel prijzen won en binnenkort kans maakt op een Oscar.

Vrijdag 14 juni, 20.00 uur, 122 min. Ticket €6 te bestellen: Hier

Het Verhalenhuis film: Lo Capitano

Het verhalenhuis

Van Egmondstraat 7
2024 XL Haarlem

  • Noord
  • 20:00 uur
  • €6

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Verhalenhuis Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu