Haarlemse Swap Sint speelgoedruilmarkt

Ook met tweedehands speelgoed kan pakjesavond een groot succes worden. Voor alle hulpsinten die dat willen ervaren, organiseert een groep ouders op woensdagavond 1 november de gratis speelgoedruilmarkt Swap Sint Haarlem bij Korfbalclub Aurora aan de Vergierdeweg.
Swap Sint Haarlem weet dat tweedehands eerste keus kan zijn, en maakt die keuze gemakkelijk en gezellig. De speelgoedruilmarkt is sinds 2018 voor ouders en opvoeders in Haarlem dé kans om speelgoed thuis op te ruimen, ongebruikt speelgoed een tweede leven te geven en op een duurzame en goedkope manier nieuwe favorieten in huis te halen. ‘’Van ruilen komt bij ons geen huilen,’’ aldus de organisatie.

Bij Korfbalclub Aurora
Korfbalclub Aurora stelt voor de derde maal gratis hun locatie beschikbaar. Zo steunt de club de duurzame missie van Swap Sint. De club heeft een sportieve maar ook een duurzame missie, met bijvoorbeeld een verduurzaamde kantine. Daar voelt Swap Sint zich inmiddels thuis.

Hoe werkt het?
Een Swap Sint ruilmarkt werkt als volgt:

Er zijn twee inbrengmomenten: in de ochtend of vroege avond
Neem netjes, compleet en schoon speelgoed mee
Voor elk stuk speelgoed dat je inbrengt, mag je een ander stuk speelgoed uitzoeken
Het mogen echte vintage items zijn, maar ook spullen waar nauwelijks mee gespeeld is
Wat overblijft, wordt aan de SpeelgoedBank Haarlem geschonken

Samen met Buurtgezinnen
Swap Sint Haarlem wordt georganiseerd samen met Buurtgezinnen Haarlem, dat laagdrempelige hulp biedt door gezinnen aan elkaar te koppelen. Esther Groenheide van Buurtgezinnen: “Buurtgezinnen gaat over elkaar iets gunnen, duurzaam. Daar hoort een mooie Sinterklaas voor iedereen ook bij.”

De feiten op een rij
Swap Sint Haarlem op woensdag 1 november
Inbreng van speelgoed: 08:30 – 9:30 en 16:30 – 18:00
Ruilen van speelgoed: 18:30 – 20:00 uur
Adres: Korfbalclub Aurora, Vergierdeweg 265-C – Haarlem
Gratis parkeren mogelijk

Volg Swap Sint Haarlem op Facebook en op Instagram.

Datum: 23 oktober 2023

Categorieën: Categorie 1

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu