Haarlemweek bij boekhandel De Vries Van Stockum

Boekhandel De Vries Van Stockum organiseert dit jaar vanaf vrijdag 31 mei tot en met zondag 9 juni weer een Haarlemweek als vanouds.
Tijdens de Haarlemweek worden er in en rondom de boekhandel (Jacobijnestraat 7) verschillende activiteiten georganiseerd. Bovendien kun je dit jaar met je eigen schrijftalent bijdragen aan de lange literaire stadshistorie door mee te doen aan een schrijfwedstrijd.

‘Mijn Haarlem’ schrijfwedstrijd
Als onderdeel van de Haarlemweek organiseert Boekhandel De Vries Van Stockum een Zeer-Korte-Verhalen schrijfwedstrijd.

De opdracht:
Schrijf een Zeer Kort Verhaal van 150 woorden
over je favoriete plek in Haarlem
Deelnemers kunnen hun bijdrage vóór 29 mei 2024 insturen naar haarlem@devriesvanstockum.nl.
Expositie ‘Mijn Haarlem’
Tijdens de Haarlemweek (31 mei t/m 9 juni) worden de inzendingen geëxposeerd in de boekhandel. Bezoekers mogen stemmen op hun favoriete verhaal. Daarnaast kiest ook de vakjury een favoriet.
Prijsuitreiking
Op zondag 9 juni om 15.00 worden de winnaars, van zowel de juryprijs als de publieksprijs, bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking.

Evenementen Haarlemweek
Naast de schrijfwedstrijd, expositie en prijsuitreiking, heeft de boekhandel de volgende activiteiten georganiseerd:
Boekpresentatie Nicolien Mizee – Faxen aan Ger 6
Op 24 mei verschijnt de nieuwe Mizee.
Vrijdag 31 mei | 17:00-19:00 uur

Stadswandeling ‘Frans Hals’ Haarlem’
Stadsgids Antoinette Haan leidt je langs de plaatsen waar de beroemde schilder woonde, werkte en leefde.
Zaterdag 1 juni | 11:00-12:30 uur

Signeersessie Martin Hendriksma – Het geheim van Bols
Zaterdag 1 juni | 15:00-16:00 uur

Lezing Hein Klemann – Haarlem! Een geschiedenis
De historicus en columnist geeft ons een overzicht van de Haarlemse geschiedenis van nul tot nu.
Zondag 2 juni | 15:00-17:00 uur

Stadswandeling ‘Haarlem in boeken’
Ontdek Haarlem door de ogen van eigenzinnige Haarlemse schrijvers en verrassende passages over Haarlem. Er zijn twee startmomenten en de wandeling wordt verzorgd door Wim Vogel.
Woensdag 5 juni | 14:00 en 16:00 uur

Signeersessie Dennis Heijn – Tegen de Stroom
Zaterdag 8 juni | 14:30-16:00 uur

Kookworkshop Soraya Riem
De Haarlemse culinaire influencer laat je zien hoe je in een handomdraai de lekkerste gerechten bouwt.
Zaterdag 8 juni | onder voorbehoud, tijd volgt binnenkort

Feestelijke afsluiting en prijsuitreiking ‘Mijn Haarlem’ schrijfwedstrijd
We sluiten de Haarlemweek feestelijk af met de prijsuitreiking van de ‘Mijn Haarlem’ schrijfwedstrijd. Er wordt zowel een juryprijs als de publieksprijs uitgereikt.
Zondag 9 juni | 15.00 – 17.00

Meer informatie
Over het Zeer Korte Verhaal (ZKV)
Het Zeer Korte Verhaal is een relatief nieuw genre. Het is een schrijfvorm die is gemunt en groot gemaakt door auteur A.L. Snijders. Een bekend voorbeeld van een ZKV is de dagelijkse voorpaginacolumn op de Volkskrant. Lees meer op Creatief Schrijven.be.

Over de Haarlemweek
Boekhandel De Vries Van Stockum organiseert elk jaar een Haarlemweek. Tijdens deze week krijgen klanten korting op boeken over Haarlem, komen er interessante (Haarlemse) auteurs in de winkel en worden er ook buiten, in de stad, activiteiten georganiseerd voor alle muggen en Haarlemliefhebbers die de stad beter willen leren kennen.
Aangemoedigd door de vragen en het enthousiasme van betrokken klanten – die onze Haarlemweek écht miste tijdens de coronajaren – pakt boekhandel De Vries Van Stockum deze traditie met veel enthousiasme weer op.
“Het is meteen een goede generale repetitie voor volgend jaar. Dan bestaat onze Haarlemse boekwinkel namelijk 120 jaar en daar moeten we natuurlijk uitvoerig bij stilstaan.” – aldus Irene Kosten (winkelmanager)

Boekhandel De Vries Van Stockum
De Vries Van Stockum is een boekhandel met winkels in Den Haag en Haarlem en een uitgebreide webshop. In 1905 opende Hendrik de Vries zijn boekwinkel ‘H. de Vries Boeken’ in Jacobijnestraat 3 in Haarlem. De boekhandel groeide in de loop der jaren naar de omliggende panden, nam de Haagse boekhandel ‘Van Stockum’ (1833) onder haar vleugels en opende in 2022 ‘The English Bookstore’. Met achterkleindochter Jeltje de Vries aan het roer is boekhandel De Vries Van Stockum al meer dan een eeuw een onafhankelijk familiebedrijf waarbij alles draait om het delen van onze liefde voor verhalen.

Datum: 22 mei 2024

Categorieën: Categorie 1

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu