Kerken worden Voedselbank inleverpunt

De Immanuelkerk in Haarlem-Noord en de Oude Kerk van Spaarndam worden vanaf vrijdag 1 december inleverpunt van de Voedselbank. Inwoners kunnen daar dan boodschappen inleveren. Deze worden bestemd voor klanten van de Voedselbank. De Immanuelkerk aan de Van Egmondstraat 7 te Haarlem (ingang Verhalenhuis Haarlem) en het dienstgebouw van de Oude Kerk in Spaarndam zijn elke vrijdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur open om de boodschappen te komen brengen.

Het nieuwste CPB-rapport liegt er niet om: in 2024 leeft een miljoen mensen in Nederland in armoede. Tijd voor actie! Met de campagne ‘Samen tegen armoede’ maken protestantse gemeenten in samenwerking met de Voedselbank een vuist tegen dit groeiende armoedeprobleem. Daarom doen deze twee kerken mee met de landelijke actie.

De Voedselbank heeft voor de actie ‘Samen tegen armoede’ 10 producten geselecteerd waar overal in Nederland standaard behoefte aan is en die de Voedselbank niet via bedrijven of supermarkten aangeleverd krijgt. Het gaat om zonnebloemolie of olijfolie, groenteconserven, soep in blik of zak, zilvervliesrijst, volkorenpasta, houdbare halfvolle melk, vis in blik, koffie of thee, couscous en havermout.

Het maakt niet uit hoe vaak en hoe veel van deze producten iemand bij het inleverpunt in de kerk brengt. Alle bijdragen worden enorm gewaardeerd. Dat de actie via kerkelijke inleverpunten loopt, en boodschappen niet rechtstreeks naar de lokale voedselbank kunnen worden gebracht, heeft ermee te maken dat Voedselbanken alleen met gecoördineerde acties werken.

Nog even op een rijtje, zo kun je meedoen: • Vul je tas 1x per week, 1x per maand of zo vaak als je zelf wilt met (een deel van) bovenstaande producten. • Breng de boodschappen op vrijdagmorgen tussen 9.00 en 12.00 uur in de Immanuelkerk, Van Egmondstraat 7 te Haarlem of bij het dienstgebouw van de Oude Kerk in Spaarndam.  Samen tegen armoede! Doe mee!

Datum: 26 november 2023

Categorieën: Categorie 1

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu