Zang en Vriendschap zingt Haarlemse Harmonieën

Het Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap zingt op zondagmiddag 21 april Haarlemse Harmonieën. In het Verhalenhuis in Haarlem-Noord wordt een gevarieerd optreden gebracht van onder meer liederen die gerelateerd zijn aan Haarlem. Het koor wordt ondersteund door bariton Jan Willem Baljet.


Bij Haarlemse Harmonieën worden werken van Haarlemse componisten en tekstschrijvers gezongen en ook nummers die gerelateerd zijn aan de stad. Eén van de nummers is ‘Verdronken Vlinder’ van het duo Boudewijn de Groot/Lennaert Nijgh‘. Maar ook wordt gezongen ‘Zij zag mij en groette’ van voormalige stadsdichteres Sylvia Hubers. Speciaal voor Zang en Vriendschap is dit gedicht op muziek gezet. Sylvia Hubers draagt tijdens dit concert nog een ander werk van haar hand voor.

“Het wordt een zeer gevarieerde middag”, zegt Jan Koet, muziek-commissaris van Zang en Vriendschap. “Naast een breed repertoire van Beethoven tot en met Elvis Presley bezingen de mannen ook hun liefde voor de stad en haar muziek. Het wordt heel bijzonder, daar ben ik van overtuigd.”

Het concert staat onder leiding van dirigent Arno Vee. De bekende Haarlemse Gerrie Meijers verzorgt op orgel en piano de begeleiding. De Haarlemse bariton Jan Willem Baljet, van onder meer het ensemble Frommermann, ondersteunt het koor.

Het concert “Haarlemse Harmonieën” vindt plaats in het Verhalenhuis, Van Egmondstraat 7 in Haarlem. Aanvang 14:30 uur. Entree € 10, kaarten via verhalenhuishaarlem.nl.

Datum: 8 april 2024

Categorieën: Categorie 1

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu