De Vries Van Stockum: Interview met Mark Stokmans

Op zondag 24 maart 2024, ter ere van de Boekenweek, wordt Mark Stokmans bij De Vries Van Stockum in Haarlem geïnterviewd over zijn nieuwste roman Spiegeldagen. Het gesprek wordt geleid door auteur en journalist Manon Duintjer. Na afloop van het interview is er gelegenheid om onder het genot van een drankje verder te praten en je exemplaar van het boek te laten signeren.

Wat: Interview en signeersessie
Waar: De Vries Van Stockum, Haarlem
Wanneer: Zondag 24 maart 2024 | 16.00 tot 18.00 uur
Toegang: Gratis
Aanmelding: Ja, graag aanmelden via haarlem@devriesvanstockum.nl

OVER HET BOEK

Spiegeldagen is een fascinerende roman over de grijstinten van de geschiedenis, over nieuwe generaties die moeten omgaan met het verleden van hun voorouders en die toch ook hun eigen weg moeten zien te vinden.

Drie jaar na het overlijden van zijn opa en de verdwijning van diens vrouw Pepa krijgt Ruben Kruijssen de opdracht de Alquerías, het familiehuis in Spanje, te verkopen. In Utrecht werkt Ruben tegen wil en dank als makelaar, en hij besluit af te reizen naar Spanje.

Als hij eenmaal in de streek van zijn jeugd is, komen er vele herinneringen boven. Waarom wordt er nog steeds gezwegen over de rol van zijn opa Herman, in de Spaanse Burgeroorlog? Hoe kwam Pepa in Hermans leven en waarom was haar liefde zo belangrijk voor hem en voor hun nazaten? Hoe goed kende Ruben haar eigenlijk? En waarom was haar liefde zo belangrijk voor hem en voor hun nazaten? Hoe goed kende Ruben haar eigenlijk? En waarom is zij verdwenen?

Tijdens Rubens verblijf in de Alquería, dringt het tot hem door hoe belangrijk zijn eigen kijk op het familieverhaal is en waar zijn hart ligt. Maar om de Alquería te kunnen behouden moet hij Pepa vinden.

OVER DE AUTEUR

Mark H. Stokmans (1975) is kind van een expat. Hij woonde van zijn 6de tot 11de jaar in Peru. Hij studeerde algemene letteren met als specialisatie Latijns-Amerikastudies en internationale betrekkingen.

Toen Mark jong was, emigreerden zijn grootouders naar Spanje. Vanaf toen bracht Mark er vrijwel elke zomer door. De geschiedenis, het landschap, de taal en de mensen, Mark heeft ze in zijn dna verankerd.

De Vries Van Stockum: Interview met Mark Stokmans

De Vries Van Stockum

Jacobijnestraat 7
2011 TG Haarlem

  • Centrum
  • 16:00 - 18:00 uur
  • Gratis

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Boekhandel De Vries van Stockum

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu