Neem een kijkje in uw stadsdeel

Haarlem Ontmoet!

Op deze website vind je allerlei activiteiten waar Haarlemmers aan mee kunnen doen. Iets ondernemen in de buurt, meedoen met een bijeenkomst of nieuwe mensen leren kennen? Je vindt alle activiteiten op haarlemontmoet.  

Organiseer je zelf een activiteit? Plaats het hier op haarlemontmoet, zodat bewoners mee kunnen doen.  

Samen maken we Haarlem nóg leuker!

Gluren bij de Buren programma bekend!

Er staat een gloednieuwe editie van huiskamerfestival Gluren bij de Buren Haarlem voor de deur! Op zondag 9 februari 2020 worden huiskamers door de hele gemeente omgetoverd tot tijdelijke podia voor lokaal talent.

Maar liefst 126 Haarlemmers openen 9 februari hun deuren en verwelkomen zowel buren als artiesten. In elke huiskamer geeft een lokale podiumkunstenaar drie keer een optreden van een half uur. Met in totaal 381 optredens laat Haarlem op die dag zien wat ze in huis hebben.

Lees verder

Geluksroute Haarlem!

In Haarlem is er weer veel geluk te vinden op eén en twee februari. De geluksroute is een ongedwongen uitwisseling van geluk die voor inspirerende ontmoetingen en mooie ontdekkingen zorgt.


De uitnodiging is simpel: Waar word jij gelukkig van en wil je dat delen?
Die uitnodiging is voor iedereen, dus of je nu van yoga houdt of bellenblazen, van stilte of juist beweging, lekker koken of juist nieuwe gerechten proeven, het kan allemaal.

Lees verder

Ontmoetingscafé Goede voornemens, gezondheid en bewegen

Voor in de agenda: Ontmoetingscafé Goede voornemens, gezondheid en bewegen, vrijdag 31 januari bij Haarlem Sámen!

Het begin van het nieuwe jaar is natuurlijk een heel mooi moment voor goede voornemens! Het eerste Ontmoetingscafé van dit jaar staat helemaal in het teken van gezonder eten, meer bewegen en omkijken naar een ander. Een 96 jarige BUUV komt stoelmassages geven en vertelt hoe ze zelf zo gezond en fit blijft. 

 
Lees verder

ZOEFZOEF!

Heeft u de ZOEFZOEF al gezien? Het elektrische autootje verzorgt sinds kort ritten op aanvraag voor mensen die minder mobiel zijn. Sinds enige tijd rijdt de ZOEFZOEF in Schalkwijk en in Zuid-West. En ook landelijk is er aandacht want het duurzame vervoersinitiatief is genomineerd voor een prijs.

De ZOEFZOEF is een compact elektrisch vervoermiddel voor 4 personen en rijdt korte afstanden in en rondom de wijk. De shuttle rijdt op aanvraag en instappen kan direct voor de deur. Ook rolstoel en/of rollator kunnen mee. Het initiatief is een samenwerking tussen sociaal ondernemer Femke Nannes met welzijnsorganisaties Haarlem Effect en DOCK en met ondersteuning van de Rabobank Stimulerings Fonds.

Lees verder

Zoekt u hulp of wilt u graag wat doen?

www.haarlem.buuv.nu/

DOCK helpt mensen zichzelf en elkaar te helpen.

www.dock.nl/buurten/haarlem

Biedt jong en oud een uitdagende vrijetijdsbesteding.

www.haarlemeffect.nl

coalitie gericht op het terugdringen of voorkomen van eenzaamheid.

Coalitie Haarlem Ontmoet

Vrijwilliger werven of worden

www.haarlemvoorelkaar.nl

Een leven lang gezond actief!

sportsupport.nl

Activiteiten voor thuiswonende ouderen, zieken en gehandicapten. 

afdeling.rodekruis.nl

Vrijwilligers ondernemen graag allerlei activiteiten met u.

www.zonnebloem.nl/regio-haarlem