Neem een kijkje in uw stadsdeel

Initiatieven per dag

Huiskamer Trefpunt 't Trionk

23 mei 2022

Dé ontmoetingsplek voor de zelfstandig wonende ouderen. Bent u op leeftijd maar nog steeds goed in staat om uzelf thuis zelfstandig te kunnen redden? Wilt u niet achter de geraniums zitten? Bent u geïnteresseerd in het leven van alledag? En, wilt u ook wel eens ander mensen ontmoeten? Wij, van het buurtcentrum Trefpunt ’t Trionk nodigen u in dat geval graag uit om gezellig in een huiselijke sfeer samen te komen. In onze huiskamer is er voor iedereen plek om erbij te horen. Samen met de vrijwilligers creëren wij een vrolijke en actieve sfeer.

Buurtkamer Rozenprieel

23 mei 2022

Wilt u er eens uit? Vindt u het leuk om nieuwe contacten op te doen of samen met anderen van onze activiteiten te genieten? Kom dan naar één van onze huiskamers. Dat is dagbesteding zonder indicatie, maar mét professionele begeleiding van een activiteitenbegeleider en een team van vrijwilligers. In de huiskamers organiseren we leuke activiteiten die aansluiten bij uw interesses. U blijft langer fit en actief in onze huiskamers. Als u zelf geen vervoer heeft, vinden wij hier samen met u een oplossing voor.

Japans Sumi E schilderen @Binnensteeds

23 mei 2022

Schilderen, visualisatie, meditatie... Het Japanse woord Sumi E betekent "zwarte inktschildering". Maar, sumi-e is veel meer dan schilderen alleen: het brengt je tot rust, brengt je in contact met jezelf en met de natuur. Sumi-e is niet op resultaat werken, maar schilderen om het plezier van het schilderen.

Muziekgroep voor volwassen @Binnensteeds

23 mei 2022
Een leuke muziekles voor volwassenen, in een gezellige groep: Leren. luisteren, doen!

Leer over verschillende muziekstijlen, luister naar de mooiste muziek en werk samen met zang, ritmes en instrumenten.

Power Walking

23 mei 2022

Power Walking is fanatiek lopen op een tempo van 6 à 7 kilometer per uur. Deze sportieve training is een simpele manier om meer te bewegen, af te slanken en gezond te blijven. Je werkt aan je gezondheid en hebt plezier, hierdoor is het makkelijk vol te houden en wordt het niet saai. Tussendoor doen we spierversterkende oefeningen en intervaltrainingen. Power Walking is geschikt voor iedereen die een kan wandelen en is geschikt voor alle leeftijden. Door deze natuurlijke vorm van bewegen, met weinig weerstand, is de kans op blessures nagenoeg nihil. Als de sportschool niets voor je is en bootcamp of hardlopen te zwaar is, dan is powerwalken een leuke, gezellige en verantwoordelijke manier aan je gezondheid te werken. Kom gratis een keer een proeftraining volgen!

Tai chi en Qi gong

23 mei 2022

Oude Chinese bewegingskunst. U maakt langzame, zachte en ronde bewegingen die zittend of staand zijn te doen. De bewegingen zijn eenvoudig en helpen uw lichaam om zichzelf te herstellen. Tai chi en Qi Gong zorgen voor meer balans en ontspanning zowel lichamelijk als geestelijk.

Gratis begeleide wandeling

23 mei 2022

Onze wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen, maar iedereen die het leuk vindt met een groep op stap te gaan is van harte welkom.

Taalplein

23 mei 2022

Bij het Taalplein kun je oefenen met taalprogramma's op verschillende niveaus, waaronder Oefenen.nl, de Slimme Nieuwslezer en Diglin+. We hebben ook programma's voor als je beter wilt leren rekenen of aan het solliciteren bent. Heb je vragen over de programma's? Onze Taalpleincoaches helpen je graag.

Koersbal bij het Reinaldahuis

23 mei 2022

Doe gezellig mee met koersbal in het atrium vanaf 11.00 uur. U kunt inlopen en koffie drinken vanaf 10.30 uur.

Stookcafé

23 mei 2022

De lekkerste koffie van het houtvaartkwartier wordt gebrouwen in de het Stookcafé!

Frankie Local is altijd relaxed en bij mooi weer serveert hij je buiten in het zonnetje!

Digitale wandeling: wandel mee met middeleeuwse Haarlemmers

23 mei 2022

Ter gelegenheid van de 775e verjaardag van Haarlem heeft het Archeologisch Museum Haarlem een digitale wandeling gemaakt die iedereen in eigen tijd in een bescheiden gezelschap kan wandelen.

Op de route langs tien historische locaties in het centrum van Haarlem ontmoet je Haarlemmers uit de middeleeuwen. Zij vertellen allemaal in een kort filmpje een verhaal over hun leven in die tijd. Op deze manier ontmoet je bijvoorbeeld Cornelis van Haarlem, de schilder Geertgen tot St. Jans, Geertje de vrouw van de Haarlemse Beekmeester of Maria van Cats, de vrouw van de vermoorde schout Claes van Ruyven. Met een introductie én kijkje in het stadhuis door onze eigen hedendaagse stadsbestuurder, burgemeester Jos Wienen.

Gezellige mannensoos

23 mei 2022
Mannenpraat met koffie en thee. Kom eens een keer kijken.
Elke maandagmiddag van 13.00 - 15.00 uur in de Buurtwinkel Marsmanplein

Lekker wandelen op de maandag.

23 mei 2022
Elke maandagmorgen om 11.00 uur start bij buurtwinkel de Fjord een lekkere wandeling.
Voor iedereen die graag buiten is en een uurtje wil meelopen. Een gezonde gratis activiteit voor allen.

Voor iedereen die wil leren fietsen!

23 mei 2022

In Nederland crosst iedereen maar rond op race- bak- of stadsfietsen en daar wil je toch ook aan meedoen!? Dat kan nu, want DOCK fixt deze fietslessen voor volwassenen. Dus gewoon samen met anderen die dat ook willen leren aan de slag om dat wiebelige ding in bedwang te krijgen. Het lijkt moeilijk, maar de doorzetter wint! Wil je over een tijdje zelf wel eens fietsen over de hobbelige keien? Geef je dan snel op!

 

Fietsles voor volwassenen. Gratis proefles en daarna € 25.00 10 lessen. Maandag van 12.00 - 14.00 uur

Komen jullie ook gratis sporten in je eigen wijk? In Schalkwijk.

23 mei 2022
Met behulp van tientallen SportSupport buurtsportcoaches organiseert Sportsupport activiteiten in wijken en gemeenten.

In Haarlem verzorgen de buurtcoaches wekelijks sportactiviteiten waaraan kinderen gratis en vrijblijvend mee kunnen doen. De activiteiten zijn soms in een sportzaal en in andere gevallen buiten op een plein of veld.

Kom je ook gratis sporten in je eigen wijk? In Zuid-West en Centrum

23 mei 2022
Gratis sporten voor Haarlemse jeugd
Met behulp van tientallen SportSupport buurtsportcoaches organiseert Sportsupport activiteiten in wijken en gemeenten.

In Haarlem verzorgen de buurtcoaches wekelijks sportactiviteiten waaraan kinderen gratis en vrijblijvend mee kunnen doen. De activiteiten zijn soms in een sportzaal en in andere gevallen buiten op een plein of veld.

Sumi-e, Japans schilderen

23 mei 2022

Maandag 10.00-12.15 uur en 13.00-15.00 uur
Sumi-e is een manier van schilderen. Het Japanse woord sumi-e betekent ‘schilderen met zwarte inkt’. Maar sumi-e is veel meer dan schilderen alleen: het brengt je tot rust, brengt je in contact met jezelf en met de natuur.

Aansluitend of vooraf aan de activiteit is er soep en brood.

 

Kosten

€ 1,- voor deelnemers van Roads, anderen betalen € 2,-

 

Resultaat

Japans schilderen is een manier om je te ontspannen in een creatieve omgeving.

 

Helpt bij

Ontmoeting en sociale contacten en recreatieve dagbesteding.


Aanmelden:

Maureen van Nieuwaal, 06 131 142 73

 

Locatie

Wijkcentrum Binnensteeds
Nieuwe Groenmarkt 20
2011TW Haarlem

Keramiek Atelier

23 mei 2022

Maandag t/m Vrijdag
Tijd: 10.00-12.30 uur en 13:30-16:00 uur

Je helpt mee met het maken van producten voor de verkoop voor de webshop van RoadsMaakt of de winkel van de Rebellenclub.

Verdiensten

De vergoeding bedraagt €1 per gewerkt uur

Wat ga je doen

Je leert hoe de producten gemaakt worden en werkt, in je eigen tempo, mee aan de collectie.

Locatie: 
Roads Ateliers
Surinamepad 11B62
2035VS Haarlem

Info & aanmelden:
088-1616190

Textiel Atelier

23 mei 2022

Maandag t/m Vrijdag
Tijd: 10:00-12:30 uur en 13:30-16:00

Als deelnemer bij het textielatelier werk je mee aan de textielproducten die we maken voor de webshop RoadsMaakt en de Rebellenclub. Denk aan het maken van knuffels van spijkerstof, schorten of producten van vilt. Je kunt hier (leren) werken met de naaimachine, breien, haken of vilten.

Verdiensten
Deelnemersvergoeding van 1 euro per uur.

Wat ga je doen
Je werkt mee aan de producten die we maken voor de verkoop, er worden regelmatig nieuwe producten bedacht.

Resultaat
Stoere woon accessoires en unieke, creatieve producten voor de verkoop.

Locatie: Roads Ateliers
Surinamepad 11B62
2035 VS Haarlem
Info & aanmelden: 088-1616190

Teken-schilderles

23 mei 2022

Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag 10.00-12.30 uur en maandag t/m vrijdag 13.30-16.00 uur.

Aan de hand van verschillende thema’s en inspiratiebronnen ga je bezig met verschillende materialen. Je wordt hierin begeleid door een docent. Al doende leer je technieken steeds meer in je vingers te krijgen. Je kunt onder andere gaan werken met acryl, olieverf, pastelkrijtjes, houtskool en aquarelverf. Je gaat je eigen stijl (her)kennen. Het belangrijkste vinden we dat je hierbij niet hoeft te presteren: niets moet, alles mag!

Kosten
€ 1,50

Resultaat: Je leert tekenen en schilderen

Helpt bij: Ontmoeting en sociale contacten en recreatieve dagbesteding.

Aanmelden: 088-1616190

Locatie
Roads Ateliers
Surinamepad 11B62
2035VS Haarlem
088 161 71 90

Radio maken

23 mei 2022

Maandag Woensdag en Donderdag om 11:00-15:00 uur
Locatie: Roads in de Schakel
Info & aanmelden:
Chris Broers, 06-15880367
roadsradio@roads.nl

Hét radiostation van Roads! Samengesteld door collega’s en deelnemers van Arkin Roads. Roads Radio brengt 24 uur per dag, 7 dagen per week de mooiste liveprogramma’ s en de lekkerste feelgood muziek. Als deelnemer ontwikkel je samen met andere deelnemers alle aspecten die bij radio maken komen kijken. Denk aan redactiewerkzaamheden, verslaggeving, of presentatie/productiewerkzaamheden. Ben je geïnteresseerd in deze activiteit en ben je deelnemer bij Roads? Neem dan contact op met Roads Radio.

Kosten

Gratis

Gastheer/vrouw, keuken, administratie, tuin en meer

23 mei 2022

Maandag t/m Donderdag om 11:00-16:00 uur
Vrijdag en Zaterdag om 11:00-20:00 uur

Als gastvrouw/heer ben je aanwezig om iedere bezoeker hartelijk welkom te heten. Je schenkt koffie/thee en maakt een praatje met de aanwezigen.  Je dekt de tafels voor de lunch en diner, ruimt later de tafels weer af en ruimt de vaatwasser in en uit. Kortom je zorgt ervoor dat alles netjes op zijn plaats staat. Je wijst de bezoekers op de activiteiten die plaats vinden bij Roads in de Schakel. Daarnaast denk je mee over activiteiten, ben je bereid om (buiten) te flyeren en help je de inloop / het restaurant netjes en schoon te houden en draag je bij aan het bieden van een goede sfeer op de locatie. 

Wij bieden jou de mogelijkheid om je door te ontwikkelen als gastvrouw-/heer, dit kan zowel intern met cursussen van de leermeester als mede de officiële opleiding Niveau 1 bij het ROC. Deze opleiding wordt betaald door Roads.

Helpt bij:
Ontmoeting & Sociale Contacten
Activering & participatie
Verkrijgen dagstructuur & ritme
Maatschappelijk herstel

Info & aanmelden:
Frans Verhage, 06-15828912

Verdiensten
€1 per uur

Locatie
Roads in de Schakel
Pijnboomstraat 17
2023VN Haarlem

E-mail: info@roadsindeschakel.nl

 

 

Koffie/thee inloop

23 mei 2022

Maandag t/m Zaterdag Tijd: 11:00-16:00 uur
Locatie: Roads in De Schakel Pijnboomstraat 17 Haarlem
Info & aanmelden: 06-57204769
E-mail: info@roadsindeschakel.nl

Lunch

23 mei 2022

Maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.30 - 13.30 uur

Lunch met ons mee tegen een kleine vergoeding.

Kosten

Tegen een kleine vergoeding

Menu lunch/diner
maandag 7-02
lunch; Makreel salade op breekbrood

donderdag 10-2
Voorjaarbrunch voor alle deelnemers gesponsord door het bestuur van de schakel.

vrijdag 11-02
lunch; Gegrilde kipsalade
diner; zuurkoolschotel en verse fruitsalade

zaterdag 12-02
lunch; clubsandwich

Locatie

Roads in de Schakel

E-mail: info@roadsindeschakel.nl Openingstijden Maandag en zaterdag van 10.00-17.00 Donderdag en vrijdag van 10.00-20.00

Pijnboomstraat 17
2023VN Haarlem

06-57204769

Zwemmen

23 mei 2022

Maandag 12.00-13.30 uur, uiterlijk 11.45 uur aanwezig

Elke maandag is er vrij zwemmen in het Boerhaavebad, behalve tijdens de schoolvakanties.

Kosten

Gratis voor deelnemers van Roads

Aanmelden

Jose Bol, 06-57573153

Locatie

Boerhaavebad

Kadijklaan 1

2035LD Haarlem

06 57573153

Radio uitzending bijwonen/maken

23 mei 2022

Maandag en Donderdag om 09:30-15:30 uur
Locatie: Roads in de Schakel Pijnboomstraat 17 Haarlem
Info & aanmelden: Chris Broers, 06-15880367 roadsradio@roads.nl

Hét radiostation van Roads! Samengesteld door collega’s en deelnemers van Arkin Roads. Roads Radio brengt 24 uur per dag, 7 dagen per week de mooiste liveprogramma’ s en de lekkerste feelgood muziek. Als deelnemer ontwikkel je samen met andere deelnemers alle aspecten die bij radio maken komen kijken. Denk aan redactiewerkzaamheden, verslaggeving, of presentatie/productiewerkzaamheden. Ben je geïnteresseerd in deze activiteit en ben je deelnemer bij Roads? Neem dan contact op met Roads Radio.

Beeldend Dagboek

23 mei 2022

Maandag om 14:00-16:00 uur

Je maakt je eigen creatieve dagboek waarin je van alles kwijt kunt, het is aan jou wat je er in wilt hebben. Je kunt je eigen onderwerpen kiezen, experimenteren met materialen en technieken.

Kosten
Alleen bij gebruik van materialen van het atelier

Wat ga je doen
Je werkt zelfstandig in een groep waar iedereen met zijn/haar eigen dagboek bezig is. Je kunt er ook thuis aan verder werken.

Resultaat
Het boek wordt steeds voller en dikker, je kunt terugbladeren en je eigen ontwikkeling volgen.

Locatie: Roads Ateliers Surinamepad 11B62 Haarlem
Info & aanmelden: Jose Bol, 06-57573153

 

Eettafel

23 mei 2022
Maandag 17.00 - 19.00 uur

Heb je zin om mensen uit de buurt te ontmoeten en samen lekker een hapje te eten? Kom dan naar de Eettafel in buurtcentrum De Ringvaart in Haarlem! We serveren een lekkere maaltijd, bestaande uit een hoofd- en nagerecht.

 Kosten

€5

Wat ga je doen

Gezellig samen eten.

Aanmelden

Jose Bol, 06-57573153

Locatie

Buurthuis Ringvaart

Floris van Adrichemlaan 98
2035VD Haarlem

06 575 731 53

Inkomen op Orde

23 mei 2022

Voor alle bewoners die: Hun post willen ordenen, overzicht willen krijgen in hun inkomsten en uitgaven en/of(beginnende) financiële problemen hebben

Een werkplaats waar je samen met een sociaal raadsman/vrouw, een maatschappelijk werker en vrijwilligers aan de slag gaat om overzicht te krijgen in je administratie en financiën.

Wanneer: Elke maandagochtend van 9.30-12.00 uur (vakantieperiodes mogelijk (deels) sluiting)

Waar: wijkcentrum de Sprong, Pr. Beatrixdreef 4, 2033 TX te Haarlem 

Beter Nederlands 1

23 mei 2022

Nederlands leren voor beginners in een groep met deelnemers van over de hele wereld.

Stamtafel De Vinci

23 mei 2022

Houd je van lekker eten en van gezelligheid? Bij onze stamtafels draait het om samen eten, gezelligheid en mensen in de buurt ontmoeten. Je krijgt er voor een klein bedrag een lekkere maaltijd, leuke gesprekken en je vindt er goed gezelschap. Daarnaast is er ook gelegenheid voor een persoonlijk gesprek en het stellen van een vraag aan de begeleiding.

Stamtafel Buurtwinkel Hof van Leijh

23 mei 2022

Houd je van lekker eten en van gezelligheid? Bij onze stamtafels draait het om samen eten, gezelligheid en mensen uit de buurt ontmoeten. Je krijgt voor een klein bedrag een lekkere maaltijd, leuke gesprekken en je vindt er goed gezelschap. Daarnaast is er ook gelegenheid voor een persoonlijk gesprek en het stellen van een vraag aan de begeleiding. Er is altijd een medewerker aanwezig waar u advies aan kunt vragen of die u kan doorverwijzen naar de juiste instantie.

De Troosttas

23 mei 2022

De Troosttas biedt houvast en troost voor mensen die hun partner zijn verloren. In deze tas vol troost zit - naast tastbare ingrediënten als chocolade - ook informatie over plekken en workshops waar weduwen en weduwnaars gelijkgestemden kunnen ontmoeten. De Troosttas is een initiatief van de werkgroep Eenzaamheid & Levensmomenten, waarmee de initiatiefnemers mensen met partnerverlies een hart onder de riem willen steken

Mannenpraat

23 mei 2022
Gewoon een bakkie tijdens wat Mannenpraat

Wandelgroep

23 mei 2022

Voor iedereen die het gezellig vindt om een rondje te lopen en andere mensen te ontmoeten.

Goudmakers | Buurttheater

23 mei 2022

Ook nieuwsgierig naar je mede-buurtbewoners? Leer elkaar beter kennen door spelenderwijs toe te werken naar een mooie voorstelling! Het podium op, samen met andere buurtbewoners!

Goudmakers | Beeldende kunst

23 mei 2022

Naar wie zou jij nog in alle rust een brief willen schrijven? Het schrijven gaat hand in hand met tekenen, schilderen en andere technieken. Een avontuur op papier!

Goudmakers | Dans & beweging

23 mei 2022

Hou je ook van bewegen en dansen op swingende muziek? Het worden acht avontuurlijke bijeenkomsten waarin je scènes maakt rondom een thema. Op eigen wijze en in eigen tempo!

Kom knutselen in het Kunstnest! (Bibliotheek Schalkwijk)

23 mei 2022

Creatieve Schalkwijkertjes opgelet! Elke maandag, dinsdag en woensdag mag je 's middags komen tekenen, schilderen en knutselen bij Kunstnest. In dit creatieve atelier kunnen kids hun kunstzinnige hart ophalen, want het ligt vol met materialen om wat moois te maken. Tijdens weekenden en schoolvakanties worden er ook leuke workshops georganiseerd.

Jongereninloop Delftwijk City Haarlem. Voor muziek, praatje, gamen enz.

23 mei 2022
Jongerencentrum Delftwijk City is bedoeld voor alle jongeren uit Delftwijk en omgeving van de leeftijd 12 t/m 24 jaar. Het is een plek om te voetballen, tafeltennissen, gamen, film kijken, activiteiten doen of zelf activiteiten te organiseren.
Ook kan je bij ons terecht met vragen of hulp bij bepaalde dingen, zoals bijvoorbeeld huiswerk, examens, sollicitatie/cv tips of gewoon om met ons te praten als je daar behoefte aan hebt. Maar het is vooral een plek om te chillen met elkaar.

Ook heeft Delftwijk City een opnamestudio waar jongeren die met muziek bezig zijn eventueel opnamens en/of muzieknummers kunnen maken. Wij zijn open op maandag, woensdag en donderdag van 15:00 tot 18:00 en van 19:00 tot 21:30

Potje Koersbal? Dat kan in 't Trionk.

23 mei 2022
Op maandag van 13.30 tot 15.30 uur.

Sumi-e: Japans Zenschilderen

23 mei 2022

Schilderen, visualisatie, meditatie. Het Japanse woord Sumi E betekent "zwarte inktschildering". Maar, sumi-e is veel meer dan schilderen alleen: het brengt je tot rust, brengt je in contact met jezelf en met de natuur. Sumi-e is niet op resultaat werken, maar schilderen om het plezier van het schilderen.

Sport in de wijk bij SV Geel-Wit op het veld. Kom je ook? (van 7-13 jaar)

23 mei 2022
Kom je na school lekker buitenspelen?
De buurt sportcoach staat elke maandagmiddag klaar met allerlei sport- en spelmateriaal om er een gezellige middag van te maken.

Speelgroep in Wijkcentrum De Alleman (tot 2,5 jaar)

23 mei 2022
Lekker samen spelen en de ouders/verzorgers kunnen samen een praatje maken of kopje koffie drinken.
Naar buiten met: Senioren wandelgroep Wijkcentrum De Alleman

23 mei 2022
Uurtje wandelen. Gezond en gezellig.
Vanuit De Alleman

Natuurclub Ecokids (6 tot en met 10 jaar) in Wijkcentrum De Alleman

23 mei 2022
Houd je ook zo van de natuur en buiten zijn?
Dan is dit wat voor jou.
Ecokids Natuurclub.
Wat gaan we doen? De natuur in de wijk ontdekken en beleven.

Aerobics voor senioren 55+ bij Speeltuin DVS

23 mei 2022
Iedere maandag middag tussen 13.15 en 14.15 kunt u lekker komen bewegen. Goed voor lijf en leden, u zult zich er zeker lekker bij voelen.

Tekenen en schilderen bij speeltuin DVS

23 mei 2022
Vrij tekenen en schilderen. Denk nu niet meteen “dat is niets voor mij” maar meld je gewoon aan. Niets is mooier dan vol trots uw eigen creaties te kunnen laten zien aan familie en vrienden.

Iedere maandagochtend van 9:30 tot 11:30. Dus denkt u “DAT IS LEUK” neem dan vooral nog iemand mee. De cursus wordt verzorgd door Gosia Bolwijn en wat de kosten betreft?
U betaalt per les € 8,00.

Kleurtikkertje

24 mei 2022

SportSupport heeft een leuk spel bedacht: kleurtikkertje! Leg stukjes papier van verschillende kleuren op de grond en probeer zo snel mogelijk de kleuren aan te raken die de ander roept!

Internetcafé

24 mei 2022

Met begeleiding van vrijwilligers ontdek je het internet: iets opzoeken, een spelletje spelen, muziek luisteren, foto’s bekijken of e-mailen met anderen. Ook kun je hier gamen met de WII of Kinect en natuurlijk kletsen en koffiedrinken. De vrijwilligers beantwoorden je vragen en maken er samen met jou een gezellige avond van.

De Boodschappenbus

24 mei 2022

De Boodschappenbus is bedoeld voor ouderen die niet meer zelfstandig naar de winkel kunnen komen en/of hulp nodig hebben bij het doen van boodschappen.

Ontmoeting & Spelletjesclub

24 mei 2022

Gezellig samen koffie drinken, kletsen en spelletjes doen in wijkcentrum de Horizon.

Sjoelbak zoekt sjoelers!! @Binnensteeds

24 mei 2022

Het sjoelgroepje in Binnensteeds kan wat versterking gebruiken. Iedere dinsdagmiddag komt een groepje 70+ers naar het Wijkcentrum om te sjoelen. Het is vooral gezellig. Er is ruimte voor een praatje en een lekker kopje koffie, thee of chocolademelk.

Kom in Beweging @Binnensteeds

24 mei 2022

Kom in Beweging NIEUW van start! In samenwerking met SportSupport.

Iedere dinsdag 10.00-11.30 uur

Er weer gesport worden op de dinsdagochtend in Binnensteeds. Kosten zijn 2 euro per keer (1 euro met een Haarlem Pas en voor vrijwilligers van Haarlem Effect).

Digitaal Sterk @Binnensteeds

24 mei 2022

Als je iets wilt leren over of met uw computer, tablet of telefoon. Bij een centrum van Digitaal Sterk! zitten ze onze getrainde vrijwillgers er klaar voor! Wel even bellen voor een afspraak ivm corona.

Buurtgenoten

24 mei 2022

Je buurtgenoten ontmoet je in de Stookkamer! Elke dinsdagochtend kunt u gezellig koffie komen drinken. Er kan geknutseld of gekletst maar niks hoeft. Jacqueline Moerkerk zet koffie en helpt met alles dat nodig is. ​ Bij mooi weer gaan we lekker buiten zitten! Kom eens langs. En neem uw buur gezellig mee!

klik hier voor de website

Tafeltennis

24 mei 2022

We tafeltennissen vooral voor ons plezier maar naast sportief bewegen vinden we gezelligheid ook belangrijk. Wij hebben geen jeugdleden, maar toch bestaan we al sinds 1934! Oranje Zwart behoort daarmee tot één van de langst bestaande tafeltennisverenigingen van Nederland. Zowel geoefende spelers als beginnerszijn van harte welkom! Momenteel wordt met drie teams in de derde, vierde en vijfde klasse competitie gespeeld.

Reinaldakoor

24 mei 2022

Kom naar het het Reinaldakoor, u kunt luisteren of als koorlid meedoen 14.30 – 16.00 uur in het restaurant. U kunt inlopen vanaf 14.00 uur en koffie drinken in de pauze.

Beter Nederlands 2

24 mei 2022
Nederlands leren voor iets gevorderden in een groep met deelnemers van over de hele wereld.

Rondleiding Het Schip

24 mei 2022

Museum het Schip organiseert iedere middag van 15.15 tot 16.45 uur een rondleiding langs het erfgoed van Michel de Klerk in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt.

In deze rondleiding is uitgebreid aandacht voor de virtuositeit van De Klerk, de grote inspirator van de Amsterdamse School stijl. Al tijdens zijn leven werd hij de Rembrandt onder de architecten genoemd.

Bij de rondleiding wordt niet alleen Het Schip bezocht maar ook de aangrenzende volkswoningbouwcomplexen van Michel de Klerk, die bekend staan als het paarse en gele blok. Men ziet vele kunstzinnige ornamenten en leert over De Klerks vormentaal. De gebouwen vertellen veel over de ideeën van de Amsterdamse School en de ontwikkeling van De Klerk als bouwkunstenaar.

Creatief atelier

24 mei 2022
Niet alleen voor crea Bea's maar zeker ook voor mannen is het creatief atelier.
We starten weer op 11 januari 2022
Elke dinsdag van 10.00 - 11.30 kan men zich uitleven.

In Wijkcentrum de Horizon

Digitaal Sterk Bibliotheek Noord

24 mei 2022

Ook vragen over je computer, internet, tablet enzovoort en kom je er niet uit? Er is gratis digitale ondersteuning voor iedereen van 18 jaar en ouder. Op dinsdag van 10.00 - 13.00 uur en op zaterdag van 10.00-13.00 uur. Waar? In de bibliotheek Noord.

Kom je ook gratis sporten in je eigen wijk? In Oost.

24 mei 2022

Met behulp van tientallen SportSupport buurtsportcoaches organiseert Sportsupport activiteiten in wijken en gemeenten. In Haarlem verzorgen de buurtcoaches wekelijks sportactiviteiten waaraan kinderen gratis en vrijblijvend mee kunnen doen. De activiteiten zijn soms in een sportzaal en in andere gevallen buiten op een plein of veld.

Kom je ook gratis sporten in je eigen wijk? In Noord.

24 mei 2022
Gratis sporten voor Haarlemse jeugd
Met behulp van tientallen SportSupport buurtsportcoaches organiseert Sportsupport activiteiten in wijken en gemeenten.

In Haarlem verzorgen de buurtcoaches wekelijks sportactiviteiten waaraan kinderen gratis en vrijblijvend mee kunnen doen. De activiteiten zijn soms in een sportzaal en in andere gevallen buiten op een plein of veld.

Technisch tekentips & trucs

24 mei 2022

Dinsdag 10.00-12.30 uur

Iedereen die het leuk vindt om te tekenen en te schilderen en het nog leuker vindt om kennis en ervaring te delen en uit te breiden is welkom bij Roads Ateliers voor technische tekentips en trucs. Diverse onderwerpen, stijlen en technieken komen aan bod en op je vraag krijg je altijd antwoord.

Kosten
€ 1,50 per keer materiaalkosten

Aanmelden: 088-1616190

Locatie
Roads Ateliers
Surinamepad 11B62
2035VS Haarlem

088 161 71 90

Mindful Bewegen

24 mei 2022

Dinsdag om 11:30-12:30 uur en Donderdag om 10:00-11:00 uur Locatie: Wijkcentrum ’t Broederhuis Naghtzaamplein 67 Haarlem “Sportcentrum de Hagedis” is onderdeel van ‘t Broederhuis/ EcoSol Effect. Info & aanmelden: Katharina Brinckmeier, 06-13114274

Yoga

24 mei 2022

In het Wijkcentrum ’t Broederhuis kun je een ontspannen en relaxte yogales doen.

Tijdsduur, aantal keer

Tijden zijn voor beide lessen op di en do: 14.00-14.45 uur.

Katharina Brinckmeier, 06-13114274.

Graag in sportkleding 5 minuten voor begin binnenlopen. Neem je eigen matje, fleecedeken of handdoek en waterfles mee.

Kosten

Gratis

Locatie

Wijkcentrum ’t Broederhuis

Nagtzaamplein 67
2032TC Haarlem

023 543 6005

Koffie inloop met ervaringscoaches

24 mei 2022

Dinsdag 14:00-16:00 uur Locatie: Wijkcentrum Binnensteeds Nieuwe Groenmarkt 20 Haarlem Info & aanmelden: 023-5319030 06-19707602

Samen sporten tijdens de Kickbox inloop les

24 mei 2022

Kickboxen dat is een mooie sport waar je echt lekker al je energie in kwijt kan. Onder professionele begeleiding leer je in een vriendelijke en sportieve omgeving hoe je die lowkick moet uitdelen ;-)

Dinsdag en Donderdag om 15:00-16:00 uur Locatie: Wijkcentrum ’t Broederhuis Naghtzaamplein 67 Haarlem “Sportcentrum de Hagedis” is onderdeel van ‘t Broederhuis/ EcoSol Effect. Info & aanmelden: Katharina Brinckmeier, 06-13114274

Ontmoet de Ander! In Het Open koffie Huis

24 mei 2022

In onze sfeervolle koffiebar bent u van harte welkom om te genieten van al het moois en lekkers dat wij hebben. Naast onze heerlijke koffies bent u van harte welkom voor een goed gesprek, een luisterend oor, anderen te ontmoeten of om even bij te komen van de drukte van alledag.

Het Open koffie Huis is een initiatief van maatschappelijk centrum Het Open Huis | Stichting Ontmoeting. Het is een plek waar verschillende culturen samensmelten, waar je even niets hoeft en waar met heel veel liefde de lekkerste koffie wordt geschonken.

Naast de koffies en verse theetjes serveren we allerlei (h)eerlijke zelfgemaakte producten uit eigen keuken. De prijzen houden we laag zodat onze gasten met een krap budget ook kunnen genieten van onze (h)eerlijke producten. 

De koffiebar wordt gerund door een kleurrijke mix van vrijwilligers en er zijn werkervaringsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Een bijzondere ontmoetingsplek waar iedereen welkom is, dé plek voor ontmoeting en inspiratie. Mocht u de middelen niet hebben om een koffie te betalen, dan kunt u een 'uitgestelde koffie' bestellen. Deze koffie is al door iemand anders betaald. 

Gezond bewegen 50+

24 mei 2022

Gezond en gezellig een uur sporten op muziek onder deskundige begeleiding van sportdocente Astrid Janszen.

Sporten op rustig tempo

24 mei 2022
Een uur gezellig sporten op een rustig tempo onder deskundige begeleiding van sportdocente Astrid Janszen.

Koffie en een luisterend oor aan de keukentafel inloophuis Haarlem/Schalkwijk

24 mei 2022
Voor iedereen die te maken heeft (gehad) met kanker. Het Inloophuis geeft je handvatten om verder te gaan. Wij bieden een luisterend oor, deskundige begeleiding en vele activiteiten. (H)erkenning van wat er in het huidige moment speelt zal een belangrijk onderdeel vormen van de ondersteuning die wij vanuit het Inloophuis geven

Ontspannende Massage bij het Inloophuis

24 mei 2022
Het inloophuis is er voor iedereen die kanker heeft (gehad) of er mee te maken heeft.

Massage is een bijzondere en krachtige vorm van aanraken. Iemand die kanker heeft en/of behandeld wordt, kan onzeker zijn, en heeft vaak last van angst- en/of stressgevoelens. Door stress krijg je vaak klachten, dan is het juist zo fijn om een ontspanningsmassage te ondergaan.

Lekker creatief bezig zijn in het Inloophuis tijdens Beeldende Expressie.

24 mei 2022
Het werken met beeldende materialen geeft je de mogelijkheid om op een andere manier dan met woorden uitdrukking te geven aan wat er in je leeft.
Het is een moment in de week van stilstaan bij jezelf, en plezier beleven aan het experimenteren met verschillende beeldende materialen en technieken.
Materialen zoals verf, krijt, klei, papier-maché, speksteen en natuurlijke materialen.

De formulierenbrigade helpt in Wijkcentrum De Alleman

24 mei 2022
oe weet je of je recht hebt op toeslagen? Heb je hulp nodig bij het aanvragen van een uitkering, maar weet je niet waar je moet beginnen? Heb je een laag inkomen en wil je weten op welke voorzieningen je een beroep kunt doen? Hoe vraag je kwijtschelding aan? Wil je hulp bij het invullen van formulieren of wil je dat graag leren? Blijf niet met deze vragen rondlopen, maar kom naar de Formulierenbrigade van DOCK Haarlem.

Kom Line Dancen (tot 55 jaar) bij speeltuin DVS

24 mei 2022

Iedere dinsdagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur is er moderne line dance. Wij zijn ooit op country dansen begonnen maar dansen tegenwoordig overwegend op non-country. De groep word geleid door Marianne Paap. 

 

 

Gratis training: HersenCoach

25 mei 2022

In deze bijzondere tijd is het belangrijk om je hersenen fit te houden. Onder andere gezonde voeding, voldoende slaap en regelmatig bewegen kunnen het risico op hersenaandoeningen, zoals dementie, verkleinen. Volg de gratis online training HersenCoach en ga samen met onze hersenexperts aan de slag!

Quilten in Trefpunt 't Trionk

25 mei 2022

Dit is geen cursus, maar de leden van de groep leren van elkaar. U maakt uw eigen werkstuk. Ieder neemt eigen materiaal mee. Het is gezellig om elkaar verder te helpen en ideeën uit te wisselen. U bent van harte welkom.

Speelgroep Speeltuin Klarenhof

25 mei 2022

U bent van harte welkom om met uw (klein)kind tot ca. 2,5 jaar naar een speelgroep te komen. Elke week kunt u hier andere (groot)ouders met hun kinderen ontmoeten. In deze speelgroep kan uw kind, samen met u, spelen. Er is volop speelgoed om mee te spelen. Uw kind komt in aanraking met andere kinderen en u ontmoet ook andere (groot)ouders. De speelgroep wordt begeleid door een leidster, zij zorgt voor de gezamenlijke momenten zoals koffie drinken, voorlezen en liedjes zingen. U kunt gewoon komen en hoeft zich niet van tevoren aan te melden.

Theatergroep Vonk

25 mei 2022

“Laagdrempelig, met humor, vertrouwd en verbonden, lachen met en om elkaar.” Zo beschrijven de deelnemers van Vonk hun buurttheatergroep. Theatergroep Vonk heeft vorig jaar het vuur bij bewoners van De Roos blijvend aangestoken. Zowel de deelnemers van Vonk als de acteurs uit Zorgcentrum de Roos kijken uit naar een nieuwe creatieve en culinaire ontmoeting in dit voorjaar. Er wordt veel geïmproviseerd, weer hard aan een voorstelling worden gewerkt onder begeleiding van theaterdocente Joyce van Esch. De uiteindelijke voorstelling zal in theaterdiner-vorm zijn, waarbij sketches en liedjes en de gangen van het diner elkaar afwisselen. Dus: kom kijken, speel mee als het gaat kriebelen, verbaas je over jezelf en ontdek ook jouw talenten.

Kinderatelier

25 mei 2022

Doe mee met het kinderatelier. Iedereen is welkom om te komen knutselen. Je mag timmeren, schilderen, punniken, kralen krijgen, koekjes bakken, sjoelen en nog veel meer. Maar je mag natuurlijk ook gewoon zelf iets verzinnen! We maken iets op weg naar een feestdag of zomaar iets. Kom je ook? Er zijn limonade en koekjes!

Ouder kind café

25 mei 2022

Woensdag is kinderdag bij de Stookkamer en dat begint met de allerkleinsten. Woensdagochtend kan je met je kinderen komen spelen. In de Stookkamer, stookzaal of buiten! Af en toe zal er iets bijzonders zijn zoals een muzikant of een bijzondere gast. ​ Maar altijd kun je in het Stookcafé de heerlijkste koffie bestellen!

Bewegen op Muziek

25 mei 2022

Op aanstekelijke, swingende muziek beweegt u zittend of staand. Zo oefent u weer spieren die u wellicht anders niet gebruikt. Een uurtje per week lekker ritmisch bewegen helpt u om soepeler en krachtiger te blijven. Goed voor uw lichaam en voor uw geest. Daarnaast hebben we een hoop plezier! De lessen worden begeleid door een beweeg- en muziekdocent.

Begeleide rollatorwandeling

25 mei 2022

Onze wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen, maar iedereen die het leuk vindt met een groep op stap te gaan is van harte welkom. Tijdens de wandeling hebben we oog voor de natuur . in het nabijgelegen Romolen- Heempark en het Engelandpark. Het contact in de groep is sociaal. Ook zonder rollator mag u meewandelen.

Peutermuziek

25 mei 2022

Tijdens Peutermuziek zingen we samen liedjes. Daarbij gebruiken we vaak gebaren om de taalontwikkeling te stimuleren en het taalbegrip te bevorderen. Jouw peuter ontdekt ook verschillende instrumenten: er komen kleine instrumenten voorbij, zoals ritmestokjes, maar ook grotere instrumenten zoals de gitaar.

Taalsoos in Haarlem-Noord

25 mei 2022

De Taalsoos is een activiteit voor iedereen die wil oefenen met praten in het Nederlands. Ontmoet elkaar in de Taalsoos en doe gezellig mee!

Elke keer bespreken we een ander onderwerp, zoals: het nieuws, feestdagen in Nederland en muziek. We vertellen verhalen, delen ervaringen en kijken of luisteren naar informatie over het onderwerp. Altijd met een kopje koffie of thee. Twee enthousiaste vrijwilligers helpen de groep en beantwoorden alle taalvragen.

Koffieochtend

25 mei 2022

Kom gezellig naar de koffieochtend om 10.00 – 11.30 uur in het restaurant van het Reinaldahuis.

Qi Gong, Chinese Yoga

25 mei 2022

langzame staande oefeningen uit China die de levenenergie, gezondheid en soepelheid doen toenemen.

Soephoek

25 mei 2022

Nieuwe Vide zet sinds 2016 haar deuren open voor de buurt. Elke week op woensdag 13:00u eten buurtbewoners, studiomakers, Team Nieuwe Vide en kunstenaars uit de exposities samen. Iedereen is welkom!

Teken or leave it

25 mei 2022

Teken or Leave It is een meetup voor mensen die van tekenen houden. Hier kunnen we apart maar naast elkaar werken. Of we kunnen samenwerken als we daar zin in hebben. Of leer van elkaar. Maar Teken or Leave it is vooral een moment om te ontspannen en elkaar te inspireren om te creëren.

Senioren Rockkoor My Generation

25 mei 2022

Alle ouderen uit Haarlem en omgeving, die niet achter de geraniums gevonden willen worden, worden uitgedaagd zich aan te sluiten bij het unieke rockkoor My Generation! Iedere woensdag zingen we de longen uit het lijf onder bezielende leiding van dirigent Boris Kothuis, bekend van de reguliere popkoren in Haarlem, Hoofddorp en Amstelveen.

Sport door bij Olympia

25 mei 2022

Ben jij uitbehandeld bij je therapeut en is het reguliere aanbod nog een stapje te ver weg? Kom dan naar de sport- en spelinstuif bij SV Olympia! Hier kan je kiezen tussen fitnessoefeningen en verschillende spelvormen zoals badminton of volleybal. De activiteiten worden begeleidt door ervaren en gediplomeerde trainers. Na afloop is de kantine open voor een kop koffie of thee.

Haarlem Oost Sportief

25 mei 2022

Buitensport voor 55-plussers! Samen met leeftijdsgenoten, onder professionele begeleiding, op je eigen niveau aan de slag. Na afloop staat de koffie en thee klaar.

Gratis Taalsoos en Leesclub

25 mei 2022

Voor iedereen die graag wil oefenen met praten in het Nederlands en ook het graag wil lezen. De taalsoos (praten) is elke woensdag van 10.00 - 11.30 uur De leesclub (lezen) is iedere woensdag van 10.30 - 12.00.

Haarlem Oost Sportief

25 mei 2022
Ben je 55 + en wil je de feestdagen pondjes er weer af sporten? Doe dan mee, elke woensdag 9.45 - 10.45 uur bij HKC Oosterkwartier.
Meedoen is gratis.

Weggooien? Mooi niet! Kom naar het repair café in het Badhuis

25 mei 2022
van 20.00 tot 22.00 uur, iedere laatste woensdag van de maand.
Let op: Repair Café start weer voorzichtig op. Bij verkoudheid/griepverschijnselen verzoeken wij u om thuis te blijven. Ook mag er voorlopig slechts 1 voorwerp per persoon ter reparatie aangeboden worden. Bij grote drukte kan het zijn dat u gevraagd wordt om een volgende keer terug te komen.
Wat doe je met een cd-speler die niet meer open wil? Met een broodrooster die het niet meer doet? Met een trui waar gaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Repareer het in het Repair Café! Repair Café helpt om kapotte spullen te repareren. Gratis en vrijwillig. Daardoor gooi je minder snel iets weg.

elektrische apparaten | fietsen | meubels | kleding | et cetera.

Repair Café is: samen repareren, deskundig advies, ontmoeten en inspiratie opdoen.
Elke laatste woensdag van de maand, van 20.00 tot 22.00 uur, behalve in december.
Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook reparatiedeskundigen zijn aanwezig, zoals elektriciëns, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers.

Lucht je hart gesprekken

25 mei 2022

Heb je ergens de buik van vol, spijt als haren op je hoofd of iets op je lever? Loop je al jaren rond met een geheim dat je met niemand kunt delen? Voel je schaamte maar durf je dat niet uit te spreken? Het lucht enorm op als je dat in vertrouwen kunt vertellen aan iemand die je niet kent maar die diep kan luisteren en geen oordeel velt. Op deze manier schoon schip maken geeft verlichting. Er valt vaak letterlijk een last van je af. We voeren deze gesprekken eén op eén.

Digitale ondersteuning

25 mei 2022

Woensdag om 10:00-12:30 uur
Locatie: Roads Ateliers Surinamepad 11B62 Haarlem
Info & aanmelden: 088-1616190

Open Atelier Tekenen & Schilderen

25 mei 2022

Voor het Open Atelier neem je in principe je eigen materialen mee waarmee je wilt werken. Je kunt dan zelfstandig en in je eigen tempo aan het werk gaan. Er is begeleiding op de achtergrond aanwezig.

Wanneer

Woensdag om 10:00-12:30 uur en 14:00-14:45 uur

Kosten

Tegen een kleine vergoeding kun je materialen bij het atelier kopen.

Wat ga je doen

Je gaat zelfstandig in een kleine groep aan de slag met je eigen werkstuk, in je eigen tempo.

Resultaat

Het hangt ervan af wat je gaat maken, het kan een tekening, schilderij, collage of beeld van speksteen zijn. Er is begeleiding aanwezig die je verder kan helpen als dat nodig is.

Info en aanmelden

088-1616190

Locatie

Roads Ateliers
Surinamepad 11B62
2035VS Haarlem
088 161 71 90

Lotgenotenochtend voor nabestaanden

25 mei 2022

Tijdens de lotgenotenochtend Verder na Verlies kunnen nabestaanden in een informele sfeer tijdens een kopje koffie of thee gedachten, ervaringen en vragen delen. Iedereen die te maken heeft met het verlies van een dierbare is van harte welkom. Ook wanneer het verlies al langer geleden is.

Creatieve groep

25 mei 2022
Iedere week maken we iets creatiefs

Naaiatelier de Horizon

25 mei 2022

Buurtbewoonster en coupeuse Jamila Hamidi kan jou in het Naaiatelier helpen bij het verstellen van kleding, het tekenen van patronen, het knippen en naaien van stof. Jamila kan in overleg en tegen een vergoeding ook kleine kledingreparaties verrichten.

Jack's Hustle

25 mei 2022

Wil je in de ochtend een potje padel spelen maar kan je niemand vinden die beschikbaar is? Daar hebben we wat op gevonden! Met Jack’s Hustle regelen wij je padelmaten en tegenstanders, het is bijna een blind-date (zonder dat je gedoe thuis krijgt).

Goudmakers | Mozaiek

25 mei 2022

Nieuwsgierig naar de verhalen in jouw buurt in Noord? Samen met buurtbewoners ga je porseleinen scherven verzamelen en de herinneringen hieraan vertalen in een mozaïek kunstwerk. Maak iets moois met je handen!

Goudmakers | Textiel

25 mei 2022

Heb je in jouw kast ook kleding liggen die je eigenlijk niet meer draagt, maar je nog doet herinneren aan dat ene mooie moment? Maak er iets nieuws van en geef het een tweede leven! Kiezen en ontwerpen!

Open Juttersochtend op het strand van Bloemendaal & Zandvoort

25 mei 2022

Juttersgeluk gaat elke woensdag en vrijdag het strand op om zo veel mogelijk zwerfplastic te rapen. Zo pakken wij de plastic soep aan. Met de grondstoffen maken we verrassende, nieuwe producten in ons sociale ‘upcycle-atelier’. Wil je met Juttersgeluk mee het strand op? Dat kan! Jutten is een mooie en laagdrempelige manier om maatschappelijk actief te zijn. Je bent lekker in beweging en ontmoet leuke mensen.

Vrouwencafé. Van harte welkom!

25 mei 2022

Elke woensdagochtend tussen 09.00 en 12.00 uur vindt het Vrouwencafé plaats in het centrum van Haarlem en er is kinderopvang aanwezig. Het Vrouwencafé Haarlem is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor alle vrouwen in de regio Haarlem. Het Vrouwencafé heeft tevens als doel participatie en integratie in de Nederlandse samenleving te vergemakkelijken.

Club Roos 023 voor jongeren.

25 mei 2022
Op woensdag en vrijdag van 15:00 tot 21:30 zijn jongeren 12+ welkom in de Tulp. Je kunt hier samen gamen, pingpongen, lasergamen, tafelvoetballen en gezellig met elkaar zijn.
Gratis inloop.

Engels (beginnend gevorderden)

25 mei 2022
De cursus die op woensdag gegeven wordt, is geschikt voor mensen met een basiskennis van het Engels. De nadruk ligt op het oefenen met spreken in het Engels en daarnaast ook het uitbreiden van de algemene kennis van het Engels.
Woensdag van 14.00 tot 15.00 uur

Voor volwassenen en ouderen.

Lekker bewegen en soepel blijven door Yoga? Dat kan!

25 mei 2022
Yoga is een bewustwordingsproces. In een yogales beweeg je aandachtig en geconcentreerd, waarbij de nadruk ligt op ontspannen bewegen binnen het kader van je eigen lichamelijke mogelijkheden.

Bij de bewegingen leer je de juiste ademhaling toe te passen. Je leert ook dat je alles wat je doet ontspannen kunt doen. Na de beweging volgt een bewuste, geconcentreerde ontspanning. In een yogales moet niets. Als je een oefening niet prettig vindt of een beweging niet kunt maken, dan doe je even niet mee.

Buurtkamer met lunch

25 mei 2022
Woensdag van 10-12 uur. Lunch € 2,--
Gezellig elkaar ontmoeten in buurthuis De Fjord

Lekker creatief bezig zijn in De Tulp

25 mei 2022

Vind u het fijn om gezellig te kletsen en creatief bezig te zijn? kom dan op de woensdagochtend langs in de Tulp. U kunt hier gezellig kletsen en nieuwe technieken ontdekken door ervaring met elkaar te delen.
Van 10.00 tot 12.00 uur.

Lekker bezig zijn op woensdagmiddag in De Tulp (4 - 12 jaar)

25 mei 2022
Kinderactiviteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Iedere week een andere leuke activiteit.
Woensdag van 14-17 uur
€ 0,50 per keer (behalve bijzondere uitstapjes)

Gezond buiten meewerken in de moestuin bij De Alleman

25 mei 2022
Kijk de Moestuin in Oost bij Wijkcentrum Alleman er eens lekker bijstaan! Er is trouwens nog plek voor een paar enthousiaste vrijwilligers die willen helpen met water geven, planten en uiteindelijk met oogsten natuurlijk!

Stamtafel Trefpunt 't Trionk

25 mei 2022

Houd je van lekker eten en van gezelligheid? Bij onze Stamtafels draait het om samen eten, gezelligheid en mensen uit de buurt ontmoeten. Je krijgt er voor een klein bedrag een lekkere maaltijd, leuke gesprekken en je vindt er goed gezelschap. Daarnaast is er ook gelegenheid voor een persoonlijk gesprek en het stellen van een vraag aan de begeleiding.

Wijkbewoner van onze mooie binnenstad? Kom dan eens langs op een wijkvergadering of thema-avond.

25 mei 2022
“Een wijkraad is een onafhankelijk en zelfstandig adviesorgaan, meestal zonder rechtspersoonlijkheid. In het kader van bestuurlijke vernieuwing zijn wijkraden opgericht. Met de vorming van een wijkraad wil een gemeente meer invloed geven aan burgers op onder andere het besteden van gemeenschapsgeld. De wijkraadsleden zijn betrokken en actieve mensen die wonen of werken in de wijk. Ze worden al dan niet democratisch gekozen door wijkbewoners, of melden zichzelf aan. De wijkraad adviseert het college van B&W gevraagd en ongevraagd over ontwikkelingen en/of problemen in de wijk.”

Buurtwandelen met Bettie in de Burgwalwijk

25 mei 2022

Iedere woensdagavond gaat Betty (Sinds kort een Burgwaller) wandelen en het is vrij om je bij haar aan te sluiten. Jullie vertrekken om 19:00 uur vanaf de Melkbrug. Betty denkt aan een wandeling van een uurtje. Betty: ‘elke keer heeft iemand die meegaat wel een tip welke kant we opgaan. Verder wil ik graag met je mee als je wilt winkelen, een terrasje pikken, een bioscoopje pakken of een fietstochtje maken.‘

Kom naar Nelson’s Lentemarkt

25 mei 2022

Op woensdag 25 mei organiseren DOCK Haarlem, Cronjé van 1A naar Beter, De Fjord, Ecosol Effect, Haarlem Effect, SIG, SportSupport Kennemerland, BUUV Haarlem, De Schelp en Gemeente Haarlem Nelson’s Lentemarkt. Van 15.00 tot 20.00 uur worden er allerlei leuke activiteiten in het Nelson Mandelapark georganiseerd. Er is muziek, sport en spel, maar er zijn ook diverse marktkramen en kinderactiviteiten. Alle activiteiten zijn gratis. Kom kijken naar de feestelijke opening van Nelsons KinderzwerfboekenStation of ruil een spelletje bij de Speel-o-theek. Wandel over de lentemarkt langs de kramen met zelfgemaakte spullen, planten en stekjes of dans en luister mee naar de verschillende optredens. Ga in gesprek met ambtenaren en opbouwwerkers over de ontwikkelingen in de wijk en initiatieven op het gebied van vergroening en leefbaarheid. Kom koekhappen en spijkerpoepen, laat je schminken of geniet van een hapje en drankje op ons terras. Om iedereen een goed beeld te geven van wat een mooie toevoeging de freerunsport aan het straatbeeld in Haarlem is, wordt er van 16.00 tot 18.00 uur een freerunclinic gegeven in het park, de locatie waar het toekomstige tijdelijke freerunpark komt te staan. Doe ook mee Ook jouw idee is welkom! Kan jouw huisdier een gaaf trucje? Kan je goochelen? Bak je graag taarten en wil je die laten proeven? Of wil je ook een kraam huren? Neem dan contact op met Michiel Groothuis via e-mailadres mgroothuis@dock.nl en breng samen met ons het Nelson Mandelapark tot leven!

Wandelingen langs belegerd Haarlem (Expositie ook in museum Haarlem)

25 mei 2022

Rondom de tentoonstelling "Haarlem 1572-1573 De stad belegerd en verdedigd" (tot 12 september in museum Haarlem), is een aantal standswandelingen opgezet. De wandelingen gaan langs de diverse gebouwen en locaties die een rol speelden in de zeven maanden durende belegering door de Spaanse troepen. Aansluitend kan men - indien gewenst - de expositie in museum Haarlem bezoeken.

Een bakkie en spelletjes in De Buurtwinkel Marsmanplein

26 mei 2022

De Buurtwinkel een fijne plek voor ontmoeting.

Soosmiddag

26 mei 2022

Doet u mee met de gezellige soosmiddag? Er zijn wisselende activiteiten en de inloop is vanaf 14.00 uur en de activiteiten starten om 14.30 uur in het restaurant.

Rummikuppen

26 mei 2022
Houd je van een spelletje? Kom dan langs op de donderdagmiddag in de buurtwinkel Marsmanplein.
Elke donderdagmiddag van 14.30-16.30 wordt er gespeeld.

Inkomen op orde?

26 mei 2022
Wil je hulp bij het ordenen van je post, overzicht krijgen in inkomsten en uitgaven of heb je (beginnende) financiële problemen?
Dan is er elke donderdagochtend van 9.15 - 12.30 uur hulp aanwezig in Wijkcentrum De Horizon.
Gratis.

Buurtband

26 mei 2022
Van muziek word je vrolijk. Speel je een instrument en woon je in Haarlem Oost, dan is het mogelijk om op donderdagavond samen te spelen in de buurtband.

Elke donderdagavond van 19.00 - 20.00 uur in de buurtwinkel Hof van Leijh.
Kosten: € 2,-- per keer

Zwerfvuil rapen met Inge en Dorothé

26 mei 2022
Heb jij Inge en Dorothé al gespot? Elke donderdag prikken deze twee toppers de buurt helemaal schoon. Dat doen ze zo geweldig dat de Stook ze een paar gouden hesjes heeft gegeven want dat verdienen ze!

Mocht je ze langs zien komen, zwaai even naar ze of breng een bakkie koffie!

Maar beter nog PRIK MEE!

SportInstuif

26 mei 2022
Na maart weer mogelijk:
Donderdag om 15:15-16:45 uur
Locatie:
Sporthal Spaarnehal
Fie Carelsenplein 1
Haarlem
Info & aanmelden:
Kolja van Kampen, 06-25005470

Sociaal Restaurant

26 mei 2022
Donderdag, Vrijdag en Zaterdag 18.00 - 19.00 uur

Eet met ons mee in de avond tegen een kleine vergoeding.

Info & aanmelden:
Reserveren voor 14.00 uur
06-57204769

Kosten

tegen kleine vergoeding

Locatie

Roads in de Schakel

E-mail: info@roadsindeschakel.nl Openingstijden Maandag en zaterdag van 10.00-17.00 Donderdag en vrijdag van 10.00-20.00

Pijnboomstraat 17
2023VN Haarlem

06-57204769

Kom Binnen! Elke donderdag in Binnensteeds van 12.00-16.30 uur

26 mei 2022
Inloop elke donderdag. Voor iedereen van 0 tot 100 +.
Kopje koffie, kopje thee of lunch.
Voor 10 minuten of de hele middag.
Tafeltennissen, quilten, naaien, kunst, breien, kaarten, lezen, haken, schilderen, schaken, darten, computeren en diverse workshops

Spelletjesmiddag

26 mei 2022
Elke donderdagmiddag komen er buurtbewoners samen om bordspelletjes te spelen. Gezellig koffie te drinken en bij te praten.

Inkomen op Orde

26 mei 2022

Voor alle bewoners die: Hun post willen ordenen, overzicht willen krijgen in hun inkomsten en uitgaven en/of (beginnende) financiële problemen hebben.

Een werkplaats waar je samen met een sociaal raadsman/vrouw, een maatschappelijk werker en vrijwilligers aan de slag gaat om overzicht te krijgen in je administratie en financiën.

Wanneer: Elke donderdagochtend van 9.30-12.00 uur (vakantieperiodes mogelijk (deels) sluiting)

Waar: wijkcentrum De Horizon Ambonstraat 2 2022 DM Haarlem

Kom Binnen @Binnensteeds

26 mei 2022
In februari zijn we gestart met een vrije inloop in wijkcentrum Binnensteeds.

Iedereen is welkom om langs te komen.

Op donderdagmiddag (12.00-16.30 uur)

KOM BINNEN!Gezellig samen eten voor jongeren bij Flinty's!

26 mei 2022

Elke donderdag samen eten voor € 3,-- p.p. Waar: Flinty's Hoe laat: 18.00 uur

Huiskamer: Multiculturele vrouwengroep

26 mei 2022
In woon- en zorgcentrum De Roos is op donderdag van 13.30 tot 15.30 uur een multiculturele huiskamer. Dit is een project van Pré Wonen, De Roos en Haarlem Effect.

Kom gezellig langs voor een kopje thee, koffie en een goed gesprek.
Doel is elkaar ontmoeten.

Qigong (Werken met levensenergie) in het Inloophuis Kennemerland

26 mei 2022
Het inloophuis is er voor iedereen die kanker heeft (gehad) of er mee te maken heeft.

Wat is Qigong?
Qigong betekent: werken (gong) met de levensenergie (qi). Qigong is al zo’n 5000 jaar lang het best bewaarde geheim van China. Alleen achter de gesloten deuren van tempels en kloosters werd qigong beoefend. Het is een beproefde methode om snel weer meer energie te krijgen. De oefeningen zijn volkomen in balans: als je je armen beweegt, is er een tegenbeweging in je benen enzovoorts, waardoor je je lichaam weer in zijn geheel kunt ervaren. Bovendien kalmeren de bewegingen je geest.

Druk! Druk! Dan naar de lezing: De kracht van rust in de Koepelkathedraal

26 mei 2022

Lijkt jouw dag korter dan je to do lijst? Tijdens deze lezing leer je meer over de gezonde wisselwerking tussen werk en rust. Je ontvangt levenslessen voor werk van wereldwijde inspirators en gaat met praktische handvatten naar huis. Leer van rapper Typhoon tot een bergbeklimmer en een blinde bisschop in Oeganda.

Help je mee op donderdag zwerfvuil rapen?

26 mei 2022
Heb jij Inge en Dorothé al gespot? Elke donderdag prikken deze twee toppers de buurt helemaal schoon. Dat doen ze zo geweldig dat de Stook ze een paar gouden hesjes heeft gegeven want dat verdienen ze!

Online voorstelling 'Drie' (4+)

27 mei 2022

De vierjarige drieling Jonas, Johan en Jacob loopt weg van huis. De oudste is zeventien dagen te vroeg geboren, heeft een paar ‘losse draadjes’ in zijn hoofd en moet naar een speciale school. De broertjes willen bij elkaar blijven en uit protest gaan ze op reis naar oom Kees in Groningen, waar ze vast met z’n drieën mogen wonen. 

Onderweg beleven ze het ene avontuur na het andere. Ze kibbelen, hebben honger, vechten met koeienvlaaien en missen hun ouders. Een theatervoorstelling over de bijzondere onderlinge band van broers en over anders zijn.

Online voorstelling 'Zoek' (8+)

27 mei 2022

Kwatta brengt het beste jeugdtheater naar je huiskamer! Letterlijk: Zoek is immers Kwatta’s allereerste hoorspel. Of beter: luistertheater. Zoek is een sfeervol modern sprookje over verlies, vol rondslingerende wijsheden en bijzondere figuren. 

Online voorstelling 'Juffenballet' (6+)

27 mei 2022

 

De schooljuf. Een vertrouwd figuur die dagelijks voor de klas staat, dingen op het bord schrijft en geduldig schriften controleert. Maar wat doet ze als je het klaslokaal verlaat? Is de juffrouw dan nog wel een juf? En waar gaat ze dan naar toe? Wat is het geheime leven achter het schoolbord?

Gooi de heksen van Roald Dahl, Harry Potter, Superjuffie en De Luizenmoeder op een hoop en je hebt Juffenballet. Een bokkig avonturenverhaal voor 6+ waarin het klaslokaal net zo makkelijk een wild bos kan zijn. Waarin juffen overdag het goede voorbeeld geven, maar na het luiden van de schoolbel hun haren losgooien. Een voorstelling voor de hele familie met veel dans, vette decorwisselingen, humor en af en toe een spannend liedje.

Online voorstelling 'Konijn' (3+)

27 mei 2022

In Gezocht: konijn gaan drie politieagenten op zoek naar een konijn dat ontsnapt is uit de gevangenis. Konijnen houden zich namelijk niet aan de regels. Ze graven overal holen zonder daar een vergunning voor te vragen, eten wortels waar ze niet voor hebben betaald en poepen op straat. Ze hebben enorme oren, maar luisteren ho maar.

Er begint een achtervolging waarbij het konijn, in de vorm van een vingerpop, steeds ergens anders in de miniatuurstad verschijnt. Uiteindelijk blijkt de stad overgenomen door konijnen en groeien er zelfs bij de baas van de politie konijnenoren. Help je ons mee deze zaak op te lossen?

Online voorstelling 'Beet!' (6+)

27 mei 2022

Een schaatser verliest een belangrijke schaatswedstrijd en valt op het ijs. In zijn wanhoop klampt hij zich vast aan een ijsbeer, die bij een wak zit te vissen. De ijsbeer neemt hem mee naar een wereld onder het ijs, waar droom en werkelijkheid door elkaar lopen. Daar ontmoet de schaatser wonderlijke figuren die hem confronteren met zijn angsten en verlangens. Na een lange reis vindt hij de moed om weer terug te gaan naar de werkelijkheid boven het ijs.

Beet! is een beeldend verhaal vol absurde humor en sprankelende live muziek, voor iedereen die wel eens dreigt te bezwijken onder de druk van het presteren. Houten-Huismuzikant Martin Franke werd in 2011 bekroond met de Zilveren Krekel voor ‘meest indrukwekkende podiumpresentatie’ voor zijn muzikale bijdrage aan Beet! 

Online voorstelling 'niet wiet wel nel' (6+)

27 mei 2022

Wiet wil bij Nel zijn
Nel wil bij Wiet zijn
maar vaak is er wat mis
dan is Wiet boos op Nel
dan is Nel boos op Wiet
“ik wil wel lief zijn” zegt Nel
“ik ook” zegt Wiet
Maar vaak lukt dat niet

niet wiet, wel nel gaat over de liefde en dat je elkaar soms wel leuk vindt en soms ook niet. Ook grote mensen vinden dat ingewikkeld. Om samen te zijn moet je elkaar begrijpen, maar dat is niet altijd even eenvoudig. Zo kan een klein probleem volledig uit de hand lopen. Je raakt verstrikt in zinnen, kan een woord niet vinden of bent veel te kort door de bocht. En plots kun je daar dan weer samen om lachen en gaat het weer. Eigenlijk zijn er maar weinig woorden nodig om dát te begrijpen.

Online voorstelling 'Joris & De Drakentemmers' (8+)

27 mei 2022

Moed, doorzettingsvermogen en op jezelf vertrouwen. Alle jongens en meiden én hun familie krijgen er een extra dosis van mee tijdens JORIS & DE DRAKENTEMMERS (8+). In deze voorstelling gaan de acteurs aan de haal met de legende van Joris en de Draak én met draken van alledag. Al spelend en muziek makend delen ze hun geworstel en ontdekkingen over draken.

Hoe overleef je niet alleen de monsters uit de bekende verhalen, maar vooral de draken die je van binnen de baas zijn? Deze vurige muziektheatervoorstelling schakelt, met de vaart van een achtbaan, van panische prinsessen naar een stoere bootcamp voor Drakentemmers in spé.

Online voorstelling 'Vreemde Eend' (4+)

27 mei 2022

Alles is netjes, rustig en onder controle in de straat van Buuf en Buur. Totdat er een nieuweling naast hen komt wonen. Met de komst van deze vreemde eend wordt de straat op zijn kop gezet. Staan Buuf en Buur open voor deze nieuweling? Is er wel plek op het picknickkleed voor een derde persoon? En wie is hier nu eigenlijk de vreemde eend?

Online voorstelling 'Falling Dreams' (9+)

27 mei 2022

Ken je het gevoel dat je valt, net voor je echt inslaapt? Falling Dreams gaat over dát moment. In vliegende vaart beland je in het dromende denkhoofd van een tiener. Met gedachten die komen en gaan, beelden die dwars door elkaar heen lopen en waar het soms flink stormt.

In Falling Dreams kan zomaar alles gebeuren, net als in een echte droom. Camera’s en projectieschermen zorgen voor beeld op meer plekken tegelijk en blazen miniatuurwerelden op tot meer dan levensgroot. Soms lijkt het alsof je in een live gemaakte videoclip terecht bent gekomen, compleet met stoere popliedjes en bizarre objecten.

Online voorstelling 'Zo plat als de wereld' (5+)

27 mei 2022

Drie heren belanden in een onuitputtelijke reeks onverklaarbare toestanden. Waarbij hilarische situaties, liedjes, poëzie en energieke live muziek elkaar in een hoog tempo afwisselen. Er wordt geworsteld met de dingen, met de zwaartekracht en soms ook met elkaar. En zie je wel echt wat je ziet? Probeer daar maar eens een touw aan vast te knopen. Onbegrijpelijk voor iedereen van 5 tot 105!

Online voorstelling 'Oorlog' (6+)

27 mei 2022

We zouden zo graag iets zinnigs zeggen.
Maar een oorlog is ook voor ons te groot.
Wij maken slechts een voorstelling.

Iets met een ballon die leegloopt, een neus die bloedt, helikoptertjes
die uit een boom vallen, een gietertje dat huilt, een publiek dat schiet en
drie soldaten op rolschaatsen die achterstevoren praten.

Online voorstelling 'De man die alles weet' (4+)

27 mei 2022

Kun je alles weten? De man die alles weet beweert van wel. Maar achter ieder antwoord schuilt alweer een nieuwe vraag. In deze keynote speech voor kleuters probeert René van ‘t Hof te balanceren op het dunne koord van het allesomvattende weten. Samen met zijn assistenten Tjebbe Roelofs en Keimpe de Jong doet deze ‘deskundoloog’ een poging de kinderen te vertellen over het ‘alles’. Beleef samen hoe volwassen kennis vrolijk en zonder pardon omvergelopen wordt door de nieuwsgierigheid van de kleuters in het publiek.

Online voorstelling 'De Wereld & Ko' (8+)

27 mei 2022

De Grote Ko-show staat op het punt te beginnen. De camera draait en er klinkt een daverend applaus wanneer Ko de studio (zijn slaapkamer) binnen loopt.Een wervelend rollenspel tussen vader en zoon vol grappige types en scherpe vragen volgt. Ze springen uit een vliegtuig, bestellen drie baby’s en beroven een bank. Maar Ko wil nu eindelijk wel eens weten wat er echt met mama is gebeurd. Papa durft het niet te vertellen en Ko fantaseert zijn eigen werkelijkheid bij elkaar. 

Online voorstelling 'Jazz duzz' (6+)

27 mei 2022

Dizzy zat op de kleuterschool, maar vandaag is de grote dag: hij gaat naar groep DRIE. Dat is best leuk, maar ook wat ingewikkeld. Waarom zijn er allemaal van die regels? Over hoe je je potlood vast moet houden? En dat je rechtop moet zitten.
‘Jazz duzz’ is een theatraal jazzconcert voor iedereen vanaf zes. Over buiten de lijntjes kleuren en 1+1 = 3. Met poëzie en anarchie, zelf verzonnen woorden en melodieën zonder eind. 

Online voorstelling 'Buurman in de Bieb' (5+)

27 mei 2022

De twee buurmannen zitten samen in de bibliotheek. De een is driftig aan het gamen op de computer, de ander leest een boek. Plots valt de stroom uit en samen zoeken zij een oplossing. Raar maar waar hoe zit dat alles in elkaar? Ze lezen, ze kijken en dansen tussen de boeken door. Tijd voor een spannende ontdekkingstocht door de Bieb! Binnen een mum van tijd is de bibliotheek veranderd in een vrolijke chaos. 

Online voorstelling 'Buurman op vakantie' (4+)

27 mei 2022

Eindelijk vakantie! In een oude Volkswagen Kever zijn de twee buurmannen onderweg naar hun vakantiebestemming. Ze hebben er ontzettend veel zin in! Broodjes voor onderweg, kaart op schoot, en op de radio de laatste weerberichten uit Spanje.

Maar wat pruttelt daar ineens onder de motorkap? En waar komt die rook vandaan? De moed zakt de buurmannen gelukkig niet in de schoenen. Problemen zijn er om op te lossen. Ze wrijven zich in de handen, poetsen hun gereedschap en onderwerpen de auto aan een onvergetelijke acrobatische sleutelpartij. En langzaamaan verandert De Kever in een fabelachtige zweefmolen.

Online voorstelling 'Eet je bord leeg' (4+)

27 mei 2022

Popski, Momski en Jipski vormen een gelukkig gezin. Behalve ’s avonds als de klok zes slaat. Dan verandert de eettafel in een slagveld met de door Momski opgediende maaltijd als de munitie. Popski en Momski verleiden, manipuleren, vloeken en tieren, maar niets lijkt te helpen. De mond van Jipski blijft dicht en de maag leeg. Popski en Momski zitten met de handen in het haar en de oorlog boven het bord wordt hoe langer hoe wreder.
Zullen Popski, Momski en Jipski hun culinaire catharsis beleven en gelouterd uit de strijd geraken? Of zal het gezin uiteindelijk ten onder gaan aan deze anarchistische foodbattle?

Podcast Tijd voor de Geest: met Jan Hoek

27 mei 2022

Jan Hoek is een kunstenaar die mensen in beeld brengt, en dan het liefst de buitenstaanders en de buitenbeentjes. Maar meer nog dan het in beeld brengen, onderzoekt hij in zijn werk de relatie tussen de modellen en de kunstenaar. Wie heeft de macht, wat hebben de modellen zelf in te brengen? In deze aflevering van ‘Tijd voor de geest’ vertelt Jan over deze rode draad in zijn werk. Hij vertelt bijvoorbeeld over de tijd dat hij als ‘artist in residence’ verbleef op een psychiatrische afdeling van een New Yorks ziekenhuis. Of hoe hij als jonge fotograaf ontdekte dat hij zijn modellen ‘alles’ kon laten doen.

Online voorstelling 'Roodhapje' (6+)

27 mei 2022

Roodkapje heeft nooit eerder een wolf ontmoet. De wolf praat zo mooi en ontroerend over zijn land in het verre Noorden dat Roodkapje hem aanziet voor een dichter. Wel verhaspelt hij haar naam consequent tot Roodhapje. 

Roodhapje is een vlotte jeugdopera van Holland Opera met een moderne interpretatie van het bekende sprookje. Joke Hoolboom maakte het libretto naar het theaterstuk van Imme Dros ‘De wolf die tegen het water sprak’. De muziek is gecomponeerd door Steven Kamperman. Opgenomen in de Veerensmederij in Amersfoort.

Online voorstelling 'Hotel Perdu' (6+)

27 mei 2022

Aan het einde van de weg staat Hotel Perdu. Er brandt licht. Het is een komen en gaan van bizarre personages: een eenzame linkerschoen hupt onhandig naar binnen, de jongen die altijd wordt overgeslagen houdt de deur open voor een overbodig geworden typemachine, in de lobby slaat de receptionist zijn arm om een gekrompen trui en checkt hem in. Hotel Perdu is een troostrijke plek voor iedereen die iets uit te zoeken heeft. Verdwaalde gasten kunnen zich melden bij de receptionist die elke taal spreekt en elk verdriet verstaat…

Online voorstelling 'Mismuis' (8+)

27 mei 2022

​Je zult maar een Mismuis zijn, zo’n muis zonder staart, met veel te grote oren en dat je dan blauw bent en niet grijs. Wie wil je dan nog opeten? Wie jaagt er achter je aan? De hond niet, de kat niet en zeker de vos niet. Jij bent voor de Miskat, zeggen alle dieren. Dat is het Noodlot, daar is niks aan te doen! Dus gaat Mismuis op zoek naar zijn noodlot en loopt hem uiteindelijk op het eiland Man tegen het lijf.

Mismuis (8+) is een avontuurlijke voorstelling over een dappere muis die als muis dan misschien wel mislukt is, maar als Mismuis gelukkig heel geslaagd blijkt te zijn! Mismuis is een voorstelling met heel veel poppen, animatie en muziek.

Online voorstelling 'Mariken' (6+)

27 mei 2022

Het Nijmeegse gezelschap Theatergroep Kwatta brengt een mirakel spektakel gebaseerd op het prijswinnende en verfilmde boek Mariken van de auteur Peter van Gestel. Hoofdpersoon is de moederloze Mariken, die ouder is dan het aantal vingers aan haar rechterhand, maar jonger dan het aantal vingers van haar twee handen samen. Mariken ontdekt hoe klein grote mensen kunnen zijn en hoe groot kleine mensen. En dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, omdat het enige wat telt is, wie je van binnen bent.

Mariken (6+) is een muziektheatervoorstelling voor de grote zaal. Een toneelspektakel, met een live band en heel veel liedjes.

Online voorstelling 'Het verhaal van Anders' (8+)

27 mei 2022

Het verhaal van Anders is een voorstelling voor 8+ van choreograaf Ryan Djojokarso vol dans en absurde humor. In dit verhaal gaan de dingen niet zoals in de normale wereld. Veel regels gaan op de schop. Anders en Ike zijn onafscheidelijke vrienden en kunnen de hele wereld aan. Ze hebben gezworen altijd samen te blijven. In een sprookje kan namelijk alles. Een kikker die in een prins verandert, een prinses die draken temt, twee prinsen die met elkaar trouwen. Dat denkt Ike in elk geval. Maar Anders voelt dat anders. Zeker als Salina in de straat komt wonen…

Online voorstelling 'Hou van die hond' (8+)

27 mei 2022

Kwatta won de tweede prijs van de IPAY showcase 2015 voor de Engelse versie van Hou van die hond – Love that dog. IPAY – International Performing Arts for Youth biedt gezelschappen voor jeugdpodiumkunsten de mogelijkheid om hun programma wereldwijd te presenteren. Love that dog was gekozen uit 112 aanmeldingen. In de geschiedenis van IPAY is er maar één keer eerder een gezelschap 2 jaar achter elkaar geselecteerdJack is een jongen. Jongens schrijven geen gedichten. Meisjes schrijven gedichten. Maar zijn juf zet door en voor hij het weet schrijft Jack zijn eigen gedichten. Het liefst over zijn hond Sprint. Hou van die hond is een stoere, poëtische, maar vooral ook beeldende voorstelling over een jongen, Jack, die een hoofd heeft vol beelden, maar een mond vol tanden. Hou van die hond is ook het ontroerende, poëtische en inspirerende dagboek van een jongen die leert dat woorden iets wonderbaarlijks kunnen zijn

Het boek werd in 2007 bekroond met de Zilveren Griffel. Hou van die hond (8+) is een voorstelling vol beelden, animatie, gedichten en muziek.

Online voorstelling 'Alleen op de wereld' (8+)

27 mei 2022

Het kinderleven van Remi verandert totaal als hij ontdekt dat zijn moeder niet zijn echte moeder is. Hij wordt verkocht aan Vitalis, een oude man met drie honden en een aap en gaat een zwervend bestaan leiden met eindeloos veel tegenslagen. Maar Remi houdt moed, steeds opnieuw. En dan, na een droevige reis, wacht een beloning…

Online voorstelling 'Meneertje Meer' (3+)

27 mei 2022

Meneertje wil ook.
Meneertje wil meer.
Meneertje wil alles, elke keer weer.

Meneertje Meer gaat over een Meneertje dat steeds meer wil en steeds meer neemt. Hij maakt uiteindelijk zelfs meer Meneertjes van zichzelf. Maar die Meneertjes willen ook meer en meer. De wereld raakt overspoeld door Meneertjes. Dan wil Meneertje Meer niets meer.

Een beeldende en vrolijke voorstelling voor iedereen vanaf 3 jaar en ouder, over alles willen hebben en meer dan dat. Totdat blijkt dat teveel echt bestaat.

Online voorstelling '4 Musketiers' (6+)

27 mei 2022

Drie mannen (musketiers) met een machtig verleden en een grote onderlinge vriendschap. Vroeger waren de mannen echte helden, nu runnen ze een “Koek & Zopie” om rond te komen. Als op een dag een jong meisje voor hun neus staat die zegt dat een van hen haar vader is, zijn de rapen gaar!
Holland Opera heeft Dumas’s populaire jeugdboek over de heldendaden van de drie musketiers bewerkt tot de Jeugdopera 4 Musketiers; een feelgood familievoorstelling over 3 musketiers en hun dochter.
Joke Hoolboom maakte het libretto naar een tekst van Herman van de Wijdeven. De muziek is gecomponeerd door Oene van Geel.

Online voorstelling 'Het Bangedierenbos' (6+)

27 mei 2022

Voor iedereen die wel eens bang is om bang te zijn.

Tijdens een wandeling komt de dappere Lena terecht in Het Bangedierenbos, waar alle dieren bang zijn voor De Grote Gevaren. Al heeft geen van hen die Gevaren ooit gezien. Lena besluit om de dieren te helpen en De Grote Gevaren op te zoeken. Zijn die wel zo eng als de dieren denken? En lukt het Lena om de dieren zonder angst te laten leven?

Online voorstelling 'Sneue Gevallen' (6+)

27 mei 2022

Bram wil zijn ouders niet teleurstellen. Hij pakt zijn beschermende bril en doet zijn veiligheidshelm op. Samen met zijn beste vriend Phil, een rots aan een touwtje, opent hij met trillende knieën de voordeur. Waarom hebben alle andere mensen nergens last van?

Sneue gevallen (6+) is een absurdistische en ontroerende komedie. Een ode aan de gevoelige mens. Gevoelens, ze liggen overal op de loer…

Online voorstelling 'Wij gaan op berenjacht' (4+)

27 mei 2022

Muziektheaterversie van het geliefde prentenboek van Michael Rosen.

‘Wij gaan op berenjacht.
We gaan een hele grote vangen.
Wat een prachtige dag!
Wij zijn niet bang.’

Wij gaan op berenjacht (4+) is een familievoorstelling over moedig zijn, met zijn allen dwars door de modder en de sneeuwstorm sjouwen, over óvermoedig zijn en samen lekker bang zijn onder de dekens.

Online voorstelling 'Bezoek voor Beer' (4+)

27 mei 2022

Welkom in het hol van Beer. Of nee, niet welkom. Want bezoek is verboden.

Beer woont rustig en ongestoord alleen in zijn hol met zijn muzikale koekoeksklok aan de wand als enige gezelschap. En zo heeft hij het het liefst. Bovendien, Beer heeft maar één kop en schoteltje en maar één stukje koek en daar wil hij liever zelf van snoepen. Tot er wordt aangeklopt. Door Muis, die op bezoek wil komen. En hoe hard Beer het ook probeert, deze Muis gaat voorlopig niet weg…

Een muzikale kleuterkomedie voor 4+ over dat wat je niet kent. Wat je niet in je huis wil en waar je geen taartje mee wilt delen. Maar wat misschien tóch het leukste blijkt dat er is.

Online voorstelling 'De Nachtwaker' (7+)

27 mei 2022

Elke dag fietst hij stipt om 17.00u met een volle thermosfles en gesmeerde boterhammen naar zijn werk. Hij installeert zich achter zijn bureau vol bewakingsmonitoren en gaat aan de slag. Checken of alles netjes onder controle is, niemand ongeoorloofd door de gangen loopt en het allerbelangrijkste, of de deuren wel dicht zijn. Als blijkt dat er één onwillige deur is die zich keer op keer niet laat sluiten, kan hij zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Hij gaat naar binnen.

De Nachtwaker is objecttheater vol onverwachte wendingen voor de hele familie. Zonder tekst maar mét een suggestieve soundtrack waardoor er des te meer te zien en te horen is. Acteur Noël van Santen worstelt zowel live als via beeldschermen met de wereld om zich heen. Maar hoe doe je dat als verhoudingen niet meer kloppen en vertrouwde gebruiksvoorwerpen plotseling een andere betekenis krijgen?

Online voorstelling 'Woestijnjasmijntjes' (8+)

27 mei 2022

Jacob en zijn dochter Nour zijn op zoek naar een veilige plek om voorgoed te blijven. Ze maken een verre en gevaarlijke reis. Onderweg vertelt Jacob de prachtigste, grappigste en fantasievolste verhalen en tovert zo hun barre tocht om tot een groots avontuur. Hij kleurt hun grauwe, lange dagen tot een sprookje waar Nour de prinses in is. Douaneagenten veranderen in waakhonden, een migratieambtenaar in een ijskoning en hun medereizigers in Woestijnjasmijntjes.

In de traditie van de prachtige film La vita è bella, is Woestijnjasmijntjes een ode aan de fantasie. Een poëtische voorstelling over moed en onschuld. Over een vader en dochter. Over oorlog en vrede. Een modern sprookje van een vader die als held en schlemiel tegelijk zijn dochter de mooiste bloemen laat zien in een vallei van treurnis en ellende.

In deze kleurrijke voorstelling bevecht fantasie realiteit. Vrolijkheid verdriet. Maar welke van de twee is sterker als de buitenwereld steeds onstuimiger binnendringt?

Disco Eksjun

27 mei 2022

Disco Eksjun start in september weer, op een andere manier dan normaal. Lees hier meer en meld je aan voor het leuke programma!

Soos Binnensteeds

27 mei 2022

Een gezellige ontmoetingsplek in de Haarlemse binnenstad. Gewoon om er een leuke avond uit te zijn. Bij Soos Binnensteeds ontmoet u iemand met dezelfde hobby of interesse en kunt u ervaringen delen. Het is een prima plek om naar toe te komen en wat aanspraak te hebben. Hoe werkt het? Kom langs met een maatje, alleen of als groep. Vrijwilligers organiseren activiteiten als een spelletjesavond of filmvertoning. Het is aan u of u hier aan meedoet of alleen wat komt drinken en kletsen.

Speelgroep Speeltuin Kindervreugd

27 mei 2022

U bent van harte welkom om met uw (klein)kind tot ca. 2,5 jaar naar een speelgroep te komen. Elke week kunt u hier andere (groot)ouders met hun kinderen ontmoeten. In deze speelgroep kan uw kind, samen met u, spelen. Er is volop speelgoed om mee te spelen. Uw kind komt in aanraking met andere kinderen en u ontmoet ook andere (groot)ouders. De speelgroep wordt begeleid door een leidster, zij zorgt voor de gezamenlijke momenten zoals koffie drinken, voorlezen en liedjes zingen. U kunt gewoon komen en hoeft zich niet van tevoren aan te melden.

Conflict bemiddeling

27 mei 2022

Heb je een conflict of persoonlijk probleem en kom je er zelf niet meer uit?
Conflictbemiddelaar Natascha Klerks houdt elke vrijdag inloopspreekuur in de Stookkamer. Geluidsoverlast, echtscheiding en huurkwesties, maar ook twijfels over werk of op persoonlijk gebied kun je vertrouwelijk met haar bespreken.
 
Natascha helpt om onderliggende patronen samen te ontdekken en uit te spreken.
 
Kom voor een gratis kennismaking!

Taalsoos in Haarlem Schalkwijk

27 mei 2022

De Taalsoos is een activiteit voor iedereen die wil oefenen met praten in het Nederlands. Ontmoet elkaar in de Taalsoos en doe gezellig mee!

Elke keer bespreken we een ander onderwerp, zoals: het nieuws, feestdagen in Nederland en muziek. We vertellen verhalen, delen ervaringen en kijken of luisteren naar informatie over het onderwerp. Altijd met een kopje koffie of thee. Enthousiaste vrijwilligers helpen de groep en beantwoorden alle taalvragen.

Online Leesclub

27 mei 2022

In de online Leesclub oefen je elke week met lezen in het Nederlands. Samen met anderen lees je een boek en praat je over het onderwerp. Vrijwilligers helpen de groep en beantwoorden ook alle taalvragen. Je kunt gewoon vanuit huis meedoen. We spreken elkaar via videobellen.

Soos Binnensteeds

27 mei 2022
Voetjes van de vloer, darten, sjoelen, een hapje en een drankje.

Soos Binnensteeds is een gezellige uitgaansplek in de Haarlemse Binnenstad. Gewoon om er een leuke avond uit te zijn. Bij Soos Binnensteeds ontmoet je iemand met dezelfde hobby of interesse en kun je ervaringen delen. Vrijwilligers organiseren activiteiten als een spelletjesavond of een filmvertoning. Onze Huis-dj zorgt voor lekkere muziek.

Wandelgroep

27 mei 2022
Gezellig wandelen door de wijk.

Strip tekenen

27 mei 2022

Leren striptekenen? Kom dan naar vrijdagmiddag naar Roads op het Surinamepad om het te leren!

Vrijdagmiddag om 13:00-15:00 uur Locatie: Roads Ateliers Surinamepad 11B62 Haarlem Info & aanmelden: Oktober & november, februari & maart, mei & juni. Gerwin Tromp, 06-4600117

Inkomen op Orde

27 mei 2022

Voor alle bewoners die: Hun post willen ordenen, overzicht willen krijgen in hun inkomsten en uitgaven en/of (beginnende) financiële problemen hebben

Een werkplaats waar je samen met een sociaal raadsman/vrouw, een maatschappelijk werker en vrijwilligers aan de slag gaat om overzicht te krijgen in je administratie en financiën.

Wanneer: Elke vrijdagmiddag van 13.00-15.00 uur (vakantieperiodes mogelijk (deels) sluiting)

Waar: Wijkcentrum Da Vinci 73, Leonardo da Vinciplein 73, 2037 RR te Haarlem 

Dansen op vrijdagmiddag in Da Vinci!

27 mei 2022

Elke vrijdagmiddag om 14u verzorgt dansdocent Marit geweldige dansmiddagen met verschillende dansstijlen: stijldansen, vrij dansen, country-line, zit-dans en nog veel meer! Dans lekker mee!

Wekelijkse wandeling

27 mei 2022

De VVV-stadsgidsen staan voor je klaar! Ze vertellen je graag over de historie van de stad, de architectuur en andere monumenten en natuurlijk leuke, spannende en interessante anekdotes over Haarlemmers en hun omgeving. Elke vrijdag en zaterdag wordt de stadswandeling om 14.00 uur aangeboden. De kosten bedragen € 9,50 per persoon en per gids gaan er maximaal 14 personen mee.

Irrational Library: Feralia Plantia, Das Auge

27 mei 2022

Irrational Library is terug met een gratis muziekavond en een bomvol programma. Gecureerd door Joshua Baumgarten en zijn Irrational Library. Kom op tijd en mis niks!

Feralia Planitia
Sci-fi en cyberpunk zijn de grote inspiratiebronnen van Simona Dellamorte in haar one-woman-project Feralia Planitia. Haar liefde voor electronische muziek in alle vormen is goed hoorbaar in haar eigen werk. Ze gebruikt synths, software, percussie en allerlei nieuwe instrumenten om een mix van futuristische, dystopische ritmes te laten horen – het klinkt fris, nieuw en als iets wat je nooit eerder hebt gehoord!

Das Auge
“Eyes see what the heart cannot see”. Das Auge, van Hans Plasma, is een nieuw project van de muzikant, bekend van Letatlin. Geen post-punk dit keer: Das Auge is een experimental muziekproject, bestaande uit verrassende pop elementen met electronische effecten.

Red Shades
Red Shades’ is ‘Valdivia’, ‘Kris’ and ‘Nino’. Ze komen uit verschillende plekken in Nederland en groeide op met een ander muzikaal palet, maar samen vormen ze de act Red Shades waarin ook alles van hun karakters op natuurlijke wijze samenkomt. Futuristisch, spacey, experimenteel maar wel melodieus en poppy.

Lekker bewegen door wandelen in Zuid-West

27 mei 2022
Iedere vrijdag van 9.30 uur tot 11.00 uur. Inloop vanaf 9.15 uur met koffie en thee. Voor volwassenen en ouderen.
Wandelen maakt energieker en fitter, geeft een betere conditie, vermindert depressieve gevoelens, werkt stressverlagend, geeft ontspanning, stimuleert helder denken, maakt positiever en blijer! Uit onderzoek van de universiteit van Essex blijkt dat een half uur lopen in de natuur depressieve gevoelens met 90% af laat nemen en het zelfvertrouwen laat stijgen.

Theesoos voor kinderen tot 12 jaar in De Tulp

27 mei 2022
Kom je gezellig een spelletje spelen onder het genot van een kopje thee en een koekje? de Theesoos in de Tulp is een gezellige middag met elkaar. Een huiskamer gevoel voor de kinderen uit de buurt. Je kunt lekker kleuren of met speelgoed spelen en er staat gezellige muziek op.

Digitaal Sterk in Binnensteeds

27 mei 2022
Vragen over de tablet of computer? Neem de tablet, computer of smartphone mee naar de inloop.
Digitaal opent de deuren voor uw vragen zoals:
Computer of tablet gebruiken
Omgaan met internet
Werken met e-mail
......en alles wat u nog meer wilt leren

Inkomen op orde? Wijkcentrum De Alleman

27 mei 2022
Inkomen op Orde is voor alle mensen uit Haarlem die:
• Hun post willen ordenen
• Overzicht willen krijgen in hun inkomsten en uitgaven
• (Beginnende) financiële problemen hebben
• Een inkomenscheck willen doen

Digitaal Sterk in Wijkcentrum De Alleman

27 mei 2022
Wil jij beter leren omgaan met de computer of je smartphone? Wil je leren e-mails lezen, formulieren invullen en online bankieren? Bij Digitaal Sterk! leer je dat.
Op 25 mei starten de gratis spreekuren weer: in oost in Wijkcentrum Alleman

Aanmelden vooraf is nodig. Je kunt terecht met vragen, maar je kunt ook een individueel traject of cursus volgen.

Klaverjassen bij DVS speeltuin

27 mei 2022
We spelen elke vrijdag om 19:30 in competitie verband over 10 weken,
na deze periode kunt u wederom kans maken op mooie prijzen.

Line Dance bij speeltuin DVS voor 55+

27 mei 2022
Speciaal voor de wat oudere dansers onder ons hebben we ook een linedance groep voor 55+ De dansen die hier uitgelest worden zijn iets simpeler van aard en vooral goed te doen voor ouderen. Deze groep danst op de vrijdagochtend van 10.00 u. tot 12.00 u. en wordt geleid door Lilian van Bilderbeek.

Indie Academy

27 mei 2022

Indierock is dood, zeggen ze. De kids willen trap, de oudjes covers en de rest zal het een biet wezen. Het gekke is toch dat er uit alle hoeken en gaten indie rock bands opduiken.

20:00 Beatrix
21:00 Petersburg
22:00 A Fungus
23:00 Steve French

LoopBaan

28 mei 2022

Bij deze Nordic Walking club wandelen zowel mensen met- als zonder verstandelijke beperking mee. Omdat niet iedereen de techniek kan leren (motoriek), kun je ook zonder stokken meewandelen. Voorwaarde om mee te doen, is dat je het tempo van de groep kunt bijhouden. Iedere week staat een andere route van 8-12 km op het programma in een natuurgebied in de omgeving. Om aan deze club te kunnen deelnemen, moet je zelfstandig naar het verzamelpunt kunnen reizen.

Buurtmoestuin

28 mei 2022

De Stookkamer heeft nu een heuse moestuin. Kom je eigen groente kweken!! ​ Tjarda en Jasper hebben gerecyclede bakken omgebouwd tot moestuintjes in de Stookkamertuin. Maak jij er een bloemenbak van of een kruiden- of groentetuin? Natuur- en milieu educatie Haarlem (NME) geeft de heerljikste kruiden en planten die nodig zijn voor je eigen buurtmoestuintje. ​ Kom lekker met je handen in de aarde wroeten! EN we sluiten samen af met een lekker kopje muntthee (uit eigen tuin?)

Buurtroute

28 mei 2022

Waarschijnlijk weet je wel dat op de plek waar nu de Vomar zit, eerst een tram- en later een busremise zat. Maar al eeuwenlang is onze plek heel belangrijk geweest voor verkeer en vervoer.
Over de Wagenweg liepen Romeinse legers, en de Leidsevaart was de eerste ‘snelle’ verbinding tussen Leiden en Amsterdam.

Ontdek nog veel meer op deze boeiende buurtwandeling van ruim 5 kilometer, door Zuid-West en de Haarlemmerhout.

Bootcamp Molenplas

28 mei 2022

We laten ons verrassen door obstakels die we op pleintjes tegenkomen zoals: trappen, heuvels, bankjes, paaltjes, stoepranden, grasveldjes, speeltuintjes etc. Oefeningen met het eigen lichaamsgewicht staan centraal. Ook nemen wij regelmatig de nodige attributen mee om jullie een leuke training te kunnen bieden. Oefeningen met het eigen lichaamsgewicht zijn ideaal om kracht en conditie mee op te bouwen vanaf de basis. We kunnen de oefeningen met het eigen lichaamsgewicht zo zwaar maken als we willen, denk aan: een one-arm-push-up of de pistol squat (squat op één been). Iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau!

Podcast Helden & Hordes

28 mei 2022

Corona, klimaatverandering en fake news. Ze veranderen ons leven. Veranderingen die niet alleen een wissel trekken op onze gezondheid, maar ook op onze gedachten en gevoelens. Hoe zorg je dat je in crisistijd niet kwetsbaarder wordt maar weerbaarder? Je hoort het in de speciale podcastreeks Helden & Hordes Life.

Nieuwe Vide Radio

28 mei 2022

Nieuwe Vide is een presentatie-instelling voor hedendaagse kunst en verhuurt studio’s aan kunstenaars en kleine creatieve bedrijven in Haarlem. We gaan in deze podcast met kunstenaars uit het netwerk van Nieuwe Vide in gesprek, omdat we graag willen laten zien wat we allemaal doen, met wie we samenwerken en nog wat extra verdieping willen bieden.

 

Muziek en Zingen op Zaterdag

28 mei 2022

Lekker zingen, muziek maken, luisteren, genieten en.. misschien ook wel bewegen op muziek! Doe gezellig mee of kom gewoon kijken en luisteren. Marjolein Spannet, muziekdocent, begeleidt de sessie.

Goudmakers | Muziek

28 mei 2022

Tik jij ook altijd mee met je handen of voeten bij een lekker stukje muziek? Glenn nodigt je uit om daarin ritmische sprongen te maken. Samen met buurtbewoners. Elkaar beter leren kennen en verstaan!

Muziek op het plein: Koen Alvarez

28 mei 2022
Koen Alvarez is een half Spaans, half Nederlandse singer-songwriter en gitarist. Hij brengt zowel eigen liedjes als covers van bijvoorbeeld John Mayer, Bon Iver, Johnny Cash of Jack Johnson.

Kom gezellig langs en geniet van het optreden van Koen Alvarez!

Kom je ook een robot knutselen?

28 mei 2022
Zaterdag 28 mei vanaf 12.30 uur tegenover Aktiesport in het winkelcentrum Schalkwijk.

Schuif gezellig aan in in de Knutselhoek waar deze keer robots geknutseld worden. Lieve robots, stoere robots, gekke robots, schattige robots, alles kan.

Reggae Cafe: Mo Ali

28 mei 2022

Elke maand krijgen nieuwe en veelbelovende reggae acts de kans om op het podium van Patronaat te stralen, met muzikale omlijsting van de beste lokale DJ’s. Met dit seizoen een aantal nieuwe gezichten en oude bekenden, en een mix van unplugged concerten, onze favoriete resident dj’s en energieke liveshows.

De Soedanese Mo Ali vond op jonge leeftijd al zijn passie voor muziek door verschillende instrumenten te bespelen. Tegelijkertijd startte zijn bewondering voor Bob Marley. Daarom is het niet verwonderlijk dat hij inmiddels al een aantal jaar de leadzanger van de Nederlandse Bob Marley-­coverband The Rootsriders is. Tijdens het optreden bij Reggae Cafe zal Mo Ali vooral eigen werk laten horen; reggae tunes met een Jamaicaane/afro/Arabische taste.

The Poets of Haarlemtowns Underground in the Eco Ring

28 mei 2022
Onder leiding van Joshua Baumgarten komen Haarlemse dichters naar de mooie tuin van Stichting Ecoring. De dichters starten om 14:00 uur. Onze tuin is geopend vanaf 12:00 uur. Gratis toegang.

’T Vlaggenschip + SIDECITY + MC Franswa

28 mei 2022

'T Vlaggenschip maakt nederpop met raps, absurdisme en een DIY-mentaliteit die rechtstreeks uit de hardcore-scene komt.

SIDECITY bestaande uit LVRCH, STNNA, KHAN QUEST EN SAMMAS zijn een groep die zowel als crew en individueel tracks uitbrengen. De sound kan worden beschreven als duister. Moderne trapbeats, dusty boombap met een new wave sound en experimentele beats. Duistere lyrics met een vaak komisch randje. Texas en Memphis phonk influenced met een eigen twist.

 

PodCast & Crew: Bart Schneemann

29 mei 2022

Bart Schneemann, hoboïst en artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE), is te gast in de eerste aflevering van de PodCast & Crew. Het ensemble brengt op zondag 21 maart a.s. een stream vanuit de Kleine Zaal in de Philharmonie met Jong NBE. Bart vertelt in de podcast o.a. over de ‘NBE-familie’, over zijn jeugd in Australië en over wat de huidige maatregelen juist wel mogelijk maken. Daarnaast heeft hij voor de luisteraar culturele tips en mooie luisterfragmenten.

PodCast & Crew: Noël Fischer

29 mei 2022

In deze aflevering is Noël Fischer te gast. Noël is artistiek leider van HNTjong. Haar voorstellingen kenmerken zich door een fysiek rauwe, beeldende aanpak van grensverleggende, soms controversiële onderwerpen. Ze ondermijnt in haar werk alle vaststaande ‘hokjes’ van gender, kleur en klasse. Haar inspiratie vindt ze middenin de samenleving en ze regisseert nieuw geschreven teksten naast actuele (jeugd) bewerkingen van bestaand toneelrepertoire.

PodCast & Crew: Freek de Jonge

29 mei 2022

In aflevering 3 is Freek de Jonge aan het woord. De nestor van het Nederlandse cabaret vertelt onder meer over het ervaren van de "flow" tijdens een optreden, de balans tussen vorm en inhoud, hoe het is om te spelen voor slechts één persoon in het publiek, zoals tijdens zijn zesde verkiezingsconference, opgenomen in Stadsschouwburg Haarlem. Hij geeft ons ook een kijkje in zijn begintijd met Bram Vermeulen en zijn huwelijk met Hella.

Wandelroutes Veerplas & Veerpolder

29 mei 2022

Buiten zijn, gezond eten & leven, voldoende beweging is misschien wel de belangrijkste “pil” tegen gekke en nare virussen. Waarbij wandelen goed is  voor alles. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit. En niet te vergeten: je humeur wordt er beter van. En dat allemaal door heel simpel elke dag minstens een half uur te lopen.

Het Veerplas & de Veerpolder zijn gebieden waar je heel fijn kunt wandelen. Een gebied met korte (15 – 30 minuten)  en langere  (1 – 1,5 uur) wandelingen. Omdat we hebben gemerkt dat veel mensen niet weten hoe de wandelpaden in ons gebied lopen hebben wij voor jullie een handig wandelkaartje gemaakt voor jullie. 

Soep op zondag

29 mei 2022

Komt u ook eens soep eten in buurtcentrum De Tulp? Elke zondag kunt u hier vanaf 17.00 uur terecht. Er wordt een maaltijdsoep met stokbrood en smeersels geserveerd.

BADKAMERGALM, een leuk concert elke laatste zondag van de maand

29 mei 2022

Een semi-akoestisch concert op de laatste zondagmiddag van de maand. Badkamergalm start om 16.00 uur. Er klinkt verrassende, maar toegankelijke muziek voor een breed publiek van alle leeftijden. Denk daarbij aan genres als jazz, blues, americana en folk. De optredende artiesten zijn doorgaans zeer goede amateurs en/of semi-professionals, vaak uit de regio. De toegang is gratis, maar er wordt wel met de hoed rondgegaan. Aansluitend kunt u voor een schappelijk bedrag - en lekker! - blijven eten. De maaltijd wordt gedurende het concert door een groep vrijwilligers bereid in de halfopen Badhuis-keuken. Voor het eten moet u wel vooraf reserveren.

Kinderatelier met Carst

29 mei 2022

Kom wekelijks op zondag naar de gezellige kinderatelier onder leiding van Carst!

PodCast & Crew: Serge van Veggel & Wiebe-Pier Cnossen

29 mei 2022

In alweer de vierde aflevering van PodCast & Crew zijn van Opera2Day artistiek directeur Serge van Veggel en zanger Wiebe-Pier Cnossen te gast. Ze vertellen alles over de nieuwe opera ‘The Mad King’: een coronaproof voorstelling over een geïsoleerde man die tot gekte wordt gedreven door de stemmen in zijn hoofd. Het beruchte, maar komische stuk is toepasselijk in de hedendaagse tijd. Wiebe-Pier vertelt ook over zijn carrière als stemacteur, onder andere voor de Nederlandse versie van de succesvolle Disneyfilm Coco. Verder vertellen de beide mannen hoe ze zijn wakker gekust door opera en waarom je altijd je dromen moet volgen. Ook beantwoorden Serge en Wiebe-Pier de nieuwe kijkersvraag en geven ze hun cultuurtips. Een inspirerende podcast met twee bevlogen gasten!

PodCast & Crew: Scapino Ballet Rotterdam

29 mei 2022

In deze aflevering zijn Bonnie Doets en Claire de Caluwe te gast. Twee verschillende generaties danseressen bij het ‘eigenwijze’ Scapino Ballet Rotterdam. Bonnie danst al sinds 1993 bij het gezelschap, Claire is een aanstormend talent en doet momenteel mee aan het Young Talent Program. Vanuit hun coronabubbel in Rotterdam vertellen ze over hoe zij professioneel danseressen zijn geworden en hoe ze het topsportleven volhouden. De danseressen nemen ons mee in het maakproces van een voorstelling en praten vol lof over het gezelschap, de artistiek directeur en elkaar. Twee grote talenten met verschillende uitdagingen en toekomstplannen, maar met dezelfde passie en werklust.

PodCast & Crew: Joost Spijkers (Ashton Brothers)

29 mei 2022

Ashton Brother Joost Spijkers neemt ons mee in zijn bijzondere leven als circusartiest met hoogtevrees. Een leven dat volledig in het teken staat van kunst: vol zang, dans en acrobatiek. Hij vertelt over hoe de samenwerking met zijn ‘broers’ tot stand is gekomen én wat hem dat heeft gebracht. De veelzijdige theatermaker is inmiddels ook uitgegroeid tot een soloartiest. In zijn voorstellingen zingt hij over onderwerpen als de liefde, het leven en de dood. Tot slot neemt Joost ons mee in zijn droomwereld waarin alles kan wat normaal niet mogelijk is.

PodCast & Crew: Jos Wienen (burgemeester Haarlem)

29 mei 2022

Niemand minder dan Jos Wienen, burgemeester van Haarlem, is deze week te gast in onze PodCast & Crew. Middenin in zijn wittebroodsweken vertelt hij over het jaar van extremen. Een jaar dat voor de burgemeester vol zat met verdriet, maar ook met veel liefde. Zo praat hij over zijn vrouw, gezin en overleden ouders. Wienen legt uit wat het burgemeesterschap zo geweldig maakt, maar ook over de keerzijde die hij in 2018 zelf ondervond. De interviewers vragen hem natuurlijk alles over de rol van muziek en cultuur in al deze fases van zijn leven. Tot slot werpt Wienen een blik vooruit naar een toekomst zonder corona én hopelijk nog steeds als burgemeester van deze prachtige stad.

PodCast & Crew: Belle en het Beest - Het Balletorkest

29 mei 2022

Deze week zijn er weer twee inspirerende gasten in de podcast. Geert Lageveen is schrijver, acteur en regisseur. Jan Pieter Koch is componist en musicoloog (lees: lopende muziekencyclopedie). Samen werken zij aan de nieuwe voorstelling Belle en het Beest van Het Balletorkest, die in april 2022 in de Grote Zaal van de Philharmonie te zien is. In deze bijzondere uitvoering van het sprookjesverhaal speelt het orkest niet in de bak, maar op het podium. De theatermakers vertellen hoe zij deze uitdaging aangingen en hoe de repetities in de Philharmonie zijn verlopen. Zo luisterden ze samen uren lang naar muziek en kwamen de orkestleden steeds meer in hun acteerrol. Ook leggen Lageveen en Koch uit hoe ze in de theaterwereld zijn terechtgekomen én wat zij mee willen geven aan de nieuwe generatie.

Architect J.B. van Loghem in de schijnwerpers

29 mei 2022

De Haarlemse wijk ‘Tuinwijk Zuid’ van architect J.B. van Loghem viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. Dat is voor het ABC Architectuurcentrum Haarlem een van de aanleidingen om van 22 mei tot 1 oktober 2022 een expositie te wijden aan het oeuvre én de bijzondere persoon Van Loghem (1881-1940). De andere aanleiding voor de tentoonstelling is het verschijnen van een omvangrijke monografie over Van Loghem, geschreven door Rudolphine Eggink. Met als ondertitel ‘Architect van een optimistische generatie’, wordt deze zwaar onderbelichte architect zowel met deze publicatie als de expositie eindelijk eer gedaan.

Wil je ook HipHop oefenen? Kom dan naar Woord voor Woord in Flinty's!!

29 mei 2022
Woord voor Woord is een platform voor iedereen die creatief bezig wil zijn op het gebied van HipHop. Hier kan je je muzikale talent ontwikkelen en naar buiten brengen, elkaar ontmoeten en kennis op doen.

Elke zondagavond is Flinty’s open voor deelnemers van Woord voor Woord. Hier is altijd ruimte om te oefenen voor optredens, samen muziek te maken en nummers op te nemen. Met mede-artiesten kan geef je elkaar feedback op muziek, kan je netwerken en samen nieuwe tracks maken.

Voor alle puzzelaars: De puzzelbank

29 mei 2022
Elke laatste zondag van de maand kunt u de Puzzelbank in Trefpunt 't Trionk bezoeken. U kunt hier puzzels ruilen, zelf puzzelen aan de puzzeltafel, een kopje koffie of thee drinken (€ 1,- ) en andere puzzelaars ontmoeten. De puzzelbank is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.

Literaire wandeling in Elswout een mooie combinatie!

29 mei 2022

De wandelaars kunnen tijdens de tocht genieten van de prachtige natuur op het landgoed en meerdere voordrachten van Haarlemse dichters.

Classic Hiphop Orkest

29 mei 2022

Deze avond presenteert Classic Jean, het Classic Hiphop Orkest, samen met Noa Jazz, Royce, Robba en DJ Rachid. Door piano te leren spelen, beats te leren maken en een ontzettend grote passie voor muziek te ontwikkelen is CJ gaan begrijpen dat de twee genres Hip Hop en klassiek dichterbij elkaar liggen dan je zou denken.

Met dit idee is het Classic Hip Hop Orkest ontstaan. Het Hiphop Orkest willen anderen inspireren en motiveren door middel van muziek, en dat is dan ook precies wat gaat gebeuren wanneer ze optreden.

Wanneer het moment daar is zullen grenzen verlegd worden en barrières doorbroken. Wanneer het moment daar is zal je anders naar Hiphop en Klassiek kijken. Dus zorg dat je er bij bent!

Kenniscafé

31 mei 2022

Bij het Kenniscafé heb je niet alleen een gezellige avond, maar bespreken we ook iedere maand een ander onderwerp, zoals vrije tijd, vriendschap, geld of muziek.

Tributeconcert George Michael en Eva Cassidy

31 mei 2022

Met als thema ‘liefdevolle verbondenheid’ zingt Anita Sanders prachtige jazzy covers van George Michael en Eva Cassidy. Onder begeleiding van harpiste Annelies Kole en gitarist Hans van Gelderen zijn er krachtige en liefdevolle vertolkingen gearrangeerd van o.a. I know you by heart en Over the rainbow van Eva Cassidy en van George Michaels Cowboys and Angels en You’ve been loved.

Henry Hey Trio

31 mei 2022

Dit trio is een samenwerking tussen Henry en zijn goede vrienden, bassist Mark Haanstra en drummer Marc Schenk. Ze ontmoetten elkaar toen Henry als musical supervisor van David Bowie’s Lazarus zocht naar musici die de muziek voor de Nederlandse productie, die plaatsvond in het seizoen 2019/21, op authentieke wijze konden uitvoeren. Mark en Marc werden hiervoor geselecteerd en sindsdien ontstond er een hechte vriendschap waarin ze continu blijven zoeken naar mogelijkheden om samen te creëren en te spelen. In dit trio brengen ze een combinatie van eigen en traditioneel repertoire met een zeer vooruitstrevende energie.

Bashir's Bash

1 juni 2022
Op woensdag 1 juni zet Samir Bashir zijn muzikale vrienden in de spotlights in Café Stiels. Gratis entree!

Stamtafel De Baan

2 juni 2022

Houd je van lekker eten en van gezelligheid? Bij onze stamtafels draait het om samen eten, gezelligheid en mensen in de buurt ontmoeten. Je krijgt er voor een klein bedrag een lekkere maaltijd, leuke gesprekken en je vindt er goed gezelschap. Daarnaast is er ook gelegenheid voor een persoonlijk gesprek en het stellen van een vraag aan de begeleiding.

Yoga in het Inloophuis Kennemerland/Haarlem

2 juni 2022
Het inloophuis is er voor iedereen die kanker heeft (gehad) of er mee te maken heeft.

De diagnose kanker maakt je in één klap bewust van de kwetsbaarheid van uw lichaam. Het idee van het lichaam als iets dat er gewoon is, als zekerheid, is verdwenen. Te midden van alle turbulentie die de ziekte met zich meebrengt, kan yoga een concreet hulpmiddel zijn. Het is een bewustwordingsproces, waarin je leert kijken naar je eigen geestelijke en lichamelijke mogelijkheden.

Lotgenoten Inloophuis: Omgang met familie, vrienden, bekenden.

2 juni 2022
Het inloophuis is er voor iedereen die kanker heeft (gehad) of er mee te maken heeft.

Het bericht dat je ziek bent of je naaste ziek is zal mensen om je heen ook raken. Misschien verandert je relatie met familie, vrienden en bekenden. Met sommige mensen kan het contact intensiever worden, met anderen juist afstandelijker.
Een minder goed contact kan door verschillende dingen komen. Het kan zijn dat mensen niet weten hoe zij moeten reageren op het slechte nieuws. Of omdat ze zich onzeker voelen hoe ze zich moeten gedragen. Anderen vinden het misschien te confronterend en trekken zich daardoor terug.

Het kan ook zijn dat je zelf heel anders reageert dan vroeger. Door de ziekte of doordat je zoveel heeft meegemaakt. Hierdoor kunnen bekenden je misschien minder goed begrijpen of omgekeerd.

Plantenasiel in De Alleman

2 juni 2022
Plantenasiel Haarlem is een initiatief dat kamerplanten opvangt die niet meer in hun oorspronkelijke huis kunnen blijven. Bijvoorbeeld wanneer ze te groot gegroeid zijn, wanneer ze het niet goed doen thuis, of wanneer de eigenaar erop uitgekeken is. Gedoneerde planten worden met liefde opgevangen en verzorgd waar nodig. Wanneer een plant (weer) helemaal gezond is, wordt hij ter adoptie aangeboden. De nieuwe adoptievader of -moeder kan de plant voor een vrijwillige bijdrage komen ophalen. Plantenasiel Haarlem is een vrijwilligersorganisatie en is niet uit op winst, maar stelt duurzaamheid en liefde voor planten als uitgangspunt.

Biljarten of darten bij speeltuin DVS

2 juni 2022
Iedere donderdagavond van 20.00 tot 22.30 uur is er gelegenheid tot darten of biljarten in de speeltuin. Iedereen vanaf 16 jaar die graag af en toe een pijltje gooit of een keu vast houdt is welkom: de kosten zijn € 1.50 per avond.

Inloopochtend voor koffie en gezelligheid

2 juni 2022
Op donderdagochtend houden we een koffie ochtend met vrije inloop. Iedereen die misschien wel zin in een praatje heeft en thuis dan toch maar alleen zit is welkom om te komen. Wij zorgen dat de koffie om half 10 warm en klaar is en hopen dat er voldoende inloop komt om deze ochtend voort te zetten.

Graag zien we iedereen gezellig even aanwippen wij zullen er zijn tot half 12.

Toneelgroep Vondel speelt Shakespeare komedie

2 juni 2022

Een zakenman uit Padua heeft twee dochters. Voor de lieflijke Bianca staan de mannen in de rij. Bij de scherp van de tongriem gesneden Katharina is dat een heel ander verhaal. Voor haar slaat iedereen op de vlucht. De strenge vader besluit dat Bianca pas mag trouwen als haar oudere zus aan de man is. Maar hoe krijgen Bianca’s aanbidders iemand zover dat die het met Katharina aandurft? Dan arriveert Petruchio uit Verona die dit klusje wel wil klaren. Zal het hem lukken om de feeks te ’temmen’? 

Dursun

2 juni 2022
Op donderdag 2 juni speelt Dursun in Café Stiels. Een top klasse mix van pop en soul. Gratis entree!

Buurtborrel, elke eerste vrijdag van de maand.

3 juni 2022
De allerleukste VRIJDAGMIDDAG-BUURTBORREL in je eigen Leidsebuurt! Eindelijk... Je hoeft niet meer de stad in... je kids kunnen mee... alleen maar leuke buren... en natuurlijk lekkere drankjes! Olé!

De bar is open vanaf 16:30 uur. Tot dan!

Bloemen na partnerverlies

3 juni 2022
Een steuntje in de rug na het overlijden van de partner.

‘Het is vandaag precies 2 maanden geleden dat mijn man overleed. Ik had juist een zware nare dag en toen kreeg ik een bosje bloemen. Ik ben zo geroerd en voel me heel erg gesterkt. Dank u wel! Ik ben te verdrietig om te bellen, daarom stuur ik u een berichtje.’

Stripdagen Haarlem

3 juni 2022
Stripdagen Haarlem is het festival voor het beeldverhaal in Nederland. Met zo'n 40 tentoonstellingen, lezingen, workshops, masterclasses, filmvoorstellingen, theatervoorstellingen en een muziekprogramma biedt dit festival voor ieder wat wils. In het eerste weekend is er een grote beurs, waar uitgevers, stripauteurs, tekenaars en small press uitgevers zich kunnen presenteren.

Gezellige BIOmarkt in de Kweektuin

4 juni 2022

Iedere eerste zaterdag van de maand. Eerstvolgende: Zaterdag 7 mei is er BioMarkt van 10 tot 15.00 uur. De BioMarkt is een markt met diverse duurzame, biologische, lokale of glutenvrije geproduceerde producten. Gratis toegang.

Wandel mee met middeleeuwse Haarlemmers

5 juni 2022

Ter gelegenheid van de 775e verjaardag van Haarlem heeft het Archeologisch Museum Haarlem een digitale wandeling gemaakt die iedereen in eigen tijd in een bescheiden gezelschap kan wandelen.

Op de route langs tien historische locaties in het centrum van Haarlem ontmoet je Haarlemmers uit de middeleeuwen. Zij vertellen allemaal in een kort filmpje een verhaal over hun leven in die tijd. Op deze manier ontmoet je bijvoorbeeld Cornelis van Haarlem, de schilder Geertgen tot St. Jans, Geertje de vrouw van de Haarlemse Beekmeester of Maria van Cats, de vrouw van de vermoorde schout Claes van Ruyven. Met een introductie én kijkje in het stadhuis door onze eigen hedendaagse stadsbestuurder, burgemeester Jos Wienen.

Antrocafé

6 juni 2022

Elke maand voor iedereen die graag andere mensen wil ontmoeten, die ook ‘iets met antroposofie’ hebben of daar nieuwsgierig naar zijn. Onder het genot van een kopje thee of koffie. Met een boekentafel rond een thema, in samenwerking met de bibliotheek bij het winkeltje.

Reiki Inloophuis Kennemerland

7 juni 2022
Het Inloophuis is er voor iedereen die kanker heeft (gehad) of er mee te maken heeft.

Door Reiki kan de doorstroming en verdeling van energie in het lichaam verbeterd worden.
Door de Reiki-gever worden de handen op circa 15 plaatsen/posities gelegd – over de kleding van de ontvanger heen – waardoor de energie weer beter kan gaan door-stromen. Bijna iedereen ervaart het als enorm ontspannend, en het ‘veel beter in je vel zitten’. Daarnaast wordt het lichaam sterker waardoor het zelfherstellend vermogen wordt vergroot.

Lobster Claw

7 juni 2022
Op dindsdag 7 juni speelt Lobster Claw in Café Stiels. Dit is een duo met een groovy mix van folk en blues. Gratis entree!

Gespreksgroep Verder na Verlies

8 juni 2022

De gespreksgroep Verder na Verlies is een maandelijkse gespreksgroep. En is voor iedereen die een naaste heeft verloren, daar een weg in wilt vinden en het verlies op een draagbare manier in het leven wilt meenemen. Onder professionele begeleiding worden thema's rondom rouw en verlies besproken. Naast de informatie die wordt gedeeld is er veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen met lotgenoten.

Kom je ook naar de wijkvergadering van onze Planetenbuurt?

8 juni 2022
U hoort hier informatie over de wijk, en het laatste nieuws.
Woont u in de Planetenwijk en heeft u belangstelling voor onze wijk, kom dan een keer luisteren.
We kunnen ook nog een nieuw lid gebruiken.

Belangstelling voor de Wijkraad Vogelbuurt? Van harte welkom!

8 juni 2022
Voor een vijftal wijkraadsleden loopt de vierjaarstermijn af en daarom zijn wij op zoek naar enthousiaste en betrokken mensen die ons team graag komen versterken.
Wij zoeken onder andere een secretaris. Maar ook als medelid ben je van harte welkom. Wij kunnen jouw adviezen en ideeën over onze buurt goed gebruiken.
Iedere inwoner van 16 jaar of ouder en die woonachtig is in de wijk Dietsveld-Vogelbuurt kan zich aanmelden.
Wij zijn een enthousiast team van vrijwilligers, die hart hebben voor de wijk en een verbindende rol hebben met zowel de wijkbewoners als de gemeente. Er is onderling een goede (werk)sfeer en er is zeker plaats voor gezelligheid en humor.

Toni Sprokk

8 juni 2022
Op woensdag 8 juni speelt Toni Sprokk in Café Stiels. Semi-akoestische sessies van pop/rock. Gratis entree!

Begin je dag met een gezellig Badhuis ontbijtje! Elke 2e donderdag van de maand

9 juni 2022
Elke 2e donderdagochtend van de maand kun je vanaf 07.30 uur tot 9.30 uur aanschuiven aan de ontbijttafel. Een gezellig begin van je dag!

Maak een praatje met buurtgenoten, spreek af met je klasgenootjes, neem vast wat werk door met een collega of leer nieuwe mensen kennen. Het ontbijt wordt verzorgd, de nieuwste kranten liggen op tafel en we serveren de lekkerste koffie van de Leidsebuurt.

We vragen je wel om je uiterlijk op dinsdag aan te melden. Dit kan door even het Badhuis binnen te lopen en je naam op een intekenlijst te zetten.

Buurtsessies Zuid-West

9 juni 2022

Maandelijkse akoestische populaire meespeel-en-zing-muziekavonden in Zuid-West (tweede donderdag van de maand) en Haarlem-Noord (derde dinsdag van de maand). Zie www.buurtsessies.nl

Buurtsessies Zuid-West

9 juni 2022
Maandelijkse akoestische populaire meespeel-en-zing-muziekavonden in Zuid-West (tweede donderdag van de maand) en Haarlem-Noord (derde dinsdag van de maand). Zie www.buurtsessies.nl

Don't Doubt

9 juni 2022
Op donderdag 9 juni speelt Don't Doubt in Café Stiels. Een tribuutband voor No Doubt. Gratis entree!

Sam & Jerome

10 juni 2022
Op vrijdag 10 juni spelen Sam & Jerone in Café Stiels. Het belooft een gezellige avond te worden met deze semi-akoestische jazz sessies. Gratis entree!

Music & More

11 juni 2022

Iedere 2e zaterdag van de maand is het feest bij De Baan. Wil je lekker dansen of gezellig kletsen met andere leeftijdsgenoten? Dan is deze avond echt iets voor jou! De DJ zorgt voor leuke muziek, de zaal ziet er feestelijk uit en natuurlijk is er altijd wat lekkers te eten en drinken. Je ouders of begeleider kunnen in een andere ruimte koffiedrinken of bijvoorbeeld in de stad een hapje eten.

Wandeling door Schoten

11 juni 2022

Haarlem-Noord is een bijzondere buurt. Een buurt met een geschiedenis en een verhaal. Met twee Verhalenhuis-stadswandelingen Verhalen van Noord gaat u onder leiding van Hans Hulsbergen op de zaterdagen 19 maart en 11 juni vanaf 15.00 uur op ontdekkingstocht door Noord.  De wandeling start het Verhalenhuis in de van Egmondstraat 7 en duurt ca. twee uur.

Ook nieuwsgierig naar de Bijbel?

11 juni 2022

Wil je nader kennismaken met de Bijbel? Dat kan elke tweede zaterdag van de maand van 9.30 tot 15 uur. Het is een cursus van meerdere zaterdagen en iedereen kan vrijblijvend één of meer zaterdagen bijwonen.

Arda Friederich – Glinster

12 juni 2022

Glinster belooft een muzikaal optreden te worden met een glinsterende lach en traan aan de hand van persoonlijke verhalen en teksten.

The Family

12 juni 2022
Op zondag 12 juni speelt The Family in Café Stiels. Zij zullen Rock 'n' Roll, Disco en Funk spelen. Gratis entree!

Stamtafel Marsmanplein

13 juni 2022

Houd je van lekker eten en van gezelligheid? Bij onze stamtafels draait het om samen eten, gezelligheid en mensen in de buurt ontmoeten. Je krijgt er voor een klein bedrag een lekkere maaltijd, leuke gesprekken en je vindt er goed gezelschap. Daarnaast is er ook gelegenheid voor een persoonlijk gesprek en het stellen van een vraag aan de begeleiding.

Woont u ook in de Sinnevelt wijk? Kom dan naar de wijkvergaderingen.

13 juni 2022
De wijkraadsvergaderingen worden met ingang van maart 2022 maandelijks gehouden op de tweede maandag van de maand van 20.00 - 22.00 uur in een vergaderruimte van De Schoterhof. Het komt af en toe voor dat de wijkvergadering op een andere dag/ locatie wordt gehouden. Dit wordt dan duidelijk aangegeven, evenals de contactbijeenkomsten.

De vergaderingen zijn openbaar.

Koms eens langs. Wijkraadvergadering Heiliglanden / De Kamp

13 juni 2022

Als wijkraad Heiliglanden en De Kamp spelen we een op drie verschillende vlakken een rol in relatie tot de buurt en de bewoners. Ten eerste heeft de wijkraad een sociale functie. We willen een verbindende wijkraad zijn die door het ondersteunen van sociale activiteiten, die we zelf initieren of worden georganiseerd door bewoners. Die ondersteuning kan financieel zijn en in mankracht. Ten tweede heeft de wijkraad een informerende functie. Mededelingen vanuit de gemeente en andere wijkraden proberen we zo accuraat en snel als mogelijk te delen met de bewoners uit de wijk, via de wijkkrant De Kampheilige, de Facebookpagina en de website. Ten derde heeft de wijkraad een ondersteunende of faciliterende functie. Hulp bij het aanvragen van subsidie voor het ‘Opzoomeren’ bijvoorbeeld is iets waar de wijkraad mogelijk kan ondersteunen.

Aanbod voor ouders en kinderen; Piep zei de Muis groep

15 juni 2022
Aandacht voor Kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen of kinderen uit gezinnen waar verlies of veel stress is

Aandacht juist nu!

In deze Corona tijd hebben veel gezinnen het zwaar. In een kwetsbare omgeving heeft de aanhoudende druk en onzekerheid extra impact.
Dit geeft spanning waar zowel ouders als kinderen last van kunnen ondervinden.

Buurtcafé voor mantelzorgers in Da Vinci, iedere 3e woensdag van de maand

15 juni 2022

Iedere derde woensdag van de maand is er het Buurtcafé voor mantelzorgers van 16.00u tot 17.30u Zorgt u voor uw partner, kind, ouder, buur of naaste? Wilt u andere mantelzorgers ontmoeten en met hen ervaringen uitwisselen?Om elkaar te ontmoeten, te versterken en nieuwe energie op te doen.

Buurtborrel voor alle Burgwallers.

17 juni 2022

Na het succes van de eerste borrel, komt er nu een buurtborrel bij Mario op de Lieve Vrouwe Gracht XX. Je bent welkom vanaf 17.00 uur. Neem een drankje of een snack (of allebei) mee. We delen die avond alles met elkaar. Meld je aan via: verbinding@wijkraadburgwal.nl

Treasure ft. Laura Richardson

17 juni 2022
Op vrijdag 17 juni spelen Treasure en Laura Richardson in Café Stiels. Het belooft een mooie avond te worden met deze Funk & Soul Classics Coverband. Gratis entree!

Kamerkoor JIP – Voor de bomen en het bos

18 juni 2022

Kamerkoor JIP zingt over én voor de bomen en het bos. Want de wereld heeft veel meer bomen nodig! Bomen om in te klauteren, om tegenaan te leunen, om te laten voor wat ze zijn. Bomen om klimaatverandering tegen te gaan, om ons van voedsel te voorzien en om ons te kalmeren. Kamerkoor JIP zingt voor de bomen en het bos, met de mooiste koorwerken en volksliederen over de bossen op het noordelijk halfrond.

Dag van de Architectuur 2022: thema (T)HUIS

18 juni 2022

Zaterdag 18 juni vieren we weer de Dag van de Architectuur. Zoals ieder jaar organiseert het ABC Architectuurcentrum op deze dag opstellingen, rondleidingen en presentaties in gebouwen en op locaties in Haarlem en omgeving, waar je normaal gesproken niet zo snel (binnen)komt…

Het landelijke thema dit jaar is (T)HUIS en de vraag die we stellen is: ‘Waar voelen we ons thuis en vooral hoe ziet dat (T)HUIS eruit?’ Maar ook: Wat maakt een plek voor de bewoner of gebruiker tot ‘thuis’? Wat geeft dat gevoel? Op deze Dag staan op tal van locaties de deuren open. Zo kan je een kijkje nemen bij woongroepen, bij net opgeleverde woningen, in hofjeswoningen, bij duurzaam verbouwde huizen, bij getransformeerde woon- en werkcomplexen en nog veel meer!

Buurtsessies Noord

21 juni 2022

Maandelijkse akoestische populaire meespeel-en-zing-muziekavonden in Zuid-West (tweede donderdag van de maand) en Haarlem-Noord (derde dinsdag van de maand). Zie www.buurtsessies.nl

Klankschalen concert in het Inloophuis

21 juni 2022
Het inloophuis is voor iedereen die kanker heeft (gehad) of er mee te maken heeft.

Iedere maand kan men genieten van een klankbad, ook wel klankconcert genoemd. Laat je meevoeren op het geluid van de klankschalen, de koshi’s, de kalimba en andere instrumenten. Kom helemaal tot ontspanning bij de prachtige klanken die de ruimte vullen en waarvan de trillingen diep doordringen.

Davina & Sophia

22 juni 2022
Op woensdag 22 juni spelen Davina & Sophia in Café Stiels. Hun optredens worden vaak beschreven als soulful, dromerig en jazzy. Gratis entree!

Mosquito

23 juni 2022
Op donderdag 23 juni speelt Mosquito in Café Stiels. Soulvolle poprock met een latin randje. Gratis entree!

Japone Artists

24 juni 2022

Op vrijdag 24 juni treedt de Japanse muziek & theatergroep Japone Artists op in de Pletterij. De groep is opgericht in 2016 door de sopraan/zangeres Utako Arakawa uit Haarlem en bestaat uit 8 Japanse musici, dansers en een visual artist die in Nederland, Duitsland en Japan wonen. Ze spelen een mix van traditionele Japanse en klassieke muziek, moderne en traditionele dans, theater en visuele kunst.

Aan dit optreden zullen 3 leden van de groep deelnemen: Utako Arakawa (zang), Ayumi Matsuda (fluit) en Yusuke Morita (basgitaar). Yuseke Morita woont in Tokyo en heeft muziek gespeeld voor Japanse tekenfilms (anime) zoals Hirune-Hime (Napping Princess), Carol & Tuesday en recent Shenmue. Yusuke speelt op een basgitaar van instrumentmaker Adamovic uit Haarlem. Het programma is meteen de try out voor hun optreden op het evenement Hyper Japan in Londen. Afgelopen jaar deden ze al online mee en nu voor het eerst live. Dit concert verplaatst je naar een bijzondere wereld van Japanse traditionele en moderne muziek, eigen nummers, improvisatie en klassieke muziek (aria uit Madama Butterfly) die alle leeftijden zal aanspreken!

WRLDBEAT

24 juni 2022
Op vrijdag 24 juni speelt WRLDBEAT in Café Stiels. Het belooft een mooie avond te worden met deze Haarlemse funky reggae band. Gratis entree!

Het Glimlach project

25 juni 2022
Ben jij nieuwsgierig en hou je ervan anderen te verrassen? Wil je meehelpen je straat vrolijker te maken met urban art en publieke interventies? Dan is dit project echt iets voor jou!
Het Glimlach project is onderdeel van Goudmakers Haarlem Noord: www.goudmakers.nl

UNICEF Kinderrechtenfilm maken

25 juni 2022

Wil jij gratis meespelen in een korte speelfilm én leren over kinderrechten? Dat kan!

Het populaire YouTube-kanaal van UNICEF komt naar Haarlem om onder begeleiding van filmcoach Freek Commandeur een film te maken. Aanmelden kan tot 4 juni.  Doe dat snel want er zijn nog maar 8 plaatsen.

Ouders moeten via dit toestemmingsformulier toestemming geven. Dit is verplicht. Zonder getekend formulier kan een kind niet meedoen. Deze verklaring is normaal voor een school, maar nu tekenen de ouders, de kinderen nemen dit mee op de dag zelf.

Wijkbijeenkomsten voor alle Burgwal bewoners.

29 juni 2022

Natuurlijk prefereren we fysieke bijeenkomsten. In deze tijden waar we rekening moeten houden met Corona, kunnen we niet ruim van te voren aangeven of de bijeenkomsten fysiek of digitaal plaatsvinden. Houd daarom je mail in de gaten of kijk regelmatig op de website. et geabbonBen je nog nieerd op de nieuwsbrief, meld je dan aan via: info@wijkraadburgwal.nl

Popkoor Harlem Nocturne – Wake up!

1 juli 2022

Hoera we mogen weer optreden! Na twee jaar in een soort Corona winterslaap te hebben gezeten nodigen wij u van harte uit voor ons optreden ‘Wake up Harlem Nocturne’. Wij brengen u een muzikaal pallet van liederen waarin hoop, vrijheid en ontmoeting centraal staan.

Jij & ik, dansen samen

9 juli 2022

Danstheater VOS, Hart en Kennemerhart Oppeppers nodigen thuiswonende ouderen en mantelzorgers uit om te werken aan een dansvoorstelling vol spel, muziek en (moderne) dans. Je danst samen met professionele dansers en wordt begeleid door een choreograaf.

Happy Huiskamer Concert

10 juli 2022
Zondagmiddag huiskamer concert eens per 2 maanden in de Vijfhoek.
22 mei Yorick van Norden
10 juli. Anita Sandersmet Jukebox from the heart

Kinderspeelmiddag

30 juli 2022
Op ons land aan Tennispad organiseren wij op zaterdag 30 juli een gezellige middag voor kinderen t/m 12 jaar.

Haarlem Culinair

4 augustus 2022
Vier dagen lang weer culinair genieten en vrienden ontmoeten.

Als beeldbepalend evenement van Haarlem gaan we met de BESTE SMAAKMAKERS van Haarlem weer het grootste restaurant van Noord Holland neer zetten op de Grote Markt.

Vier dagen lang weer culinair genieten en vrienden ontmoeten. Haarlem Culinair is het feest der herkenning en zal dat altijd blijven.

Haarlem Jazz & More

17 augustus 2022
Haarlem Jazz & More is een uniek evenement in de oude binnenstad van Haarlem. Op 17, 18, 19, 20 en 21 augustus is het weer tijd voor een nieuwe editie!

ProefPark Haarlem

26 augustus 2022
In het monumentale Kenaupark moet je in het laatste weekend van augustus zijn voor hét nazomerfestival uit de regio.

Een evenement met foodtrucks in de hoofdrol. Een food line-up van 30 rijdende keukens maken gezamenlijk het beste street-, soul- en comfortfood wat er op dit moment te krijgen is in NL. Van Spaanse calamaris naar Australian kangaroo balls en van een veganistische jackfruit schotel naar een runder burger van het aquitaine blond ras. Gluten- en lactosevrij, veganistisch, kort geschroeid rood vlees, toet- vooraf of sharing platters, koolhydraatarm, vleesvervangers, vis met keurmerk, lokaal geproduceerd en/of biologisch; you name it en het wordt aangeboden met meer dan 99 verschillende gerechten.

Fantastisch eten zonder lekkere dranken kan niet. En daarom dit jaar wederom een grote centrale bar met tapbier van Gulpener (enige brouwer in NL die al zijn ingrediënten uit de Benelux haalt; dat is nog eens duurzaam genieten), frisdranken & Kombucha, waters en huiswijnen. Maar ook een speciaalbierentruck met 11 speciaalbieren van Nederlandse brouwers van de tap en een wijnbar waar alle continenten vertegenwoordigd zijn, plus de traditionele scroppino’s vers en in het zicht bereid.

Schalkwijk aan Zee

4 september 2022

Op zondag 4 september kun je je tussen 12:00 en 18:00 uur weer uitleven op het leukste GRATIS festival aan het water met dit jaar een meer afwisselend programma dan ooit. Er is muziek en theater, maar ook voor sport, spel, creativiteit en het zelf actief deelnemen aan activiteiten is Schalkwijk aan Zee the place to be. Wat dacht je van een hip hop of acrobatiek workshop, lekker dansen tijdens de silent disco, de hoogte in met onze bunjee-trampoline of creatief aan de slag met graffiti? En natuurlijk kun je ook dit jaar weer lekker struinen langs vele kraampjes en foodtrucks.

Korenlint

10 september 2022
Tijdens de Open Monumentendagen organiseert de Federatie Haarlemse Koren haar jaarlijkse Korenlint in de binnenstad van Haarlem.

Het Korenlint is inmiddels niet meer weg te denken uit Haarlem, de stad die zelf alleen al meer dan 80 koren telt in allerlei genres en soorten en maten. Tijdens het Korenlint laten de koren elk in twee optredens van 20 minuten horen wat ze in hun mars hebben. Bent u op zoek naar een koor of gewoon geïnteresseerd in koormuziek? Kom dan kijken en luisteren.

Open monumentendagen Haarlem

10 september 2022
In het tweede weekend van september vinden traditioneel Open Monumentendag plaats. In heel Nederland openen op 10 en 11 september diverse monumenten de deuren voor bezoekers, zo ook in Haarlem.

De Open Monumentendagen zijn ieder jaar dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022 zijn diverse monumenten fysiek te bezoeken.

Lunch en lezing – Huis ter Kleef

15 september 2022

2016 was het Brederodejaar, nu 6 jaar later, tijd voor een het echte verhaal over Huis Ter Kleef, het woonkasteel van de Heren van Brederode. Wim van Hooff vertelt u na de lunch van alles over een van de mooiste monumenten van het huidige Haarlem Noord.

Ligconcert Annelies Kole

16 september 2022

De toenemende haast en stress in onze maatschappij zorgt de laatste jaren voor een opvallende tegenbeweging, een zoektocht naar plekken van rust, bewustzijn en meditatie. Ligconcerten zijn hiervoor heel geschikt om het weekend relaxed te starten, met professionele musici die de muziek als uitgangspunt nemen en laten spreken. Dit ligconcert duurt ongeveer een uur en vindt plaats in de grote zaal met haar prachtige ruimtelijke akoestiek. Neem zelf matjes, kussentjes en een dekentje mee om op gepaste afstand van elkaar te gaan liggen.

Harpiste Annelies Kole speelt op haar grote pedaalharp met effectenbank en looper, maar loopt ook door de zaal met haar speciale therapeutische kleine harp.

Toedan en Watnou

18 september 2022

Kijk naar jezelf en anderen zonder oordeel en ervaar dat je goed bent zoals je bent. Maya is een meisje met veel fantasie. Teveel vinden sommige kinderen. Ze vinden haar stom, raar en hebben dan ook liever niet dat ze meespeelt. Op een dag is Maya verdwenen. Niemand weet waar ze is, behalve een jongen: ze is opgegaan in haar fantasiewereld: in het Land van Allemaal niet Waar.

In dit land, dat volhangt met webben en spinnedraden gaat het verhaal verder. Er is daar een kwaadaardige spinnevrouw. Als ze je in haar web weeft, zegt ze nare dingen over je die je dan ook gaat geloven. En blijft geloven, ook al heb je jezelf al weer uit het web bevrijd. Zo denkt de beer dat hij een stomme oen is, de schildpad dat ze een schele aap is en het paard denkt dat hij een appeltaart is. Ook Maya raakt onder invloed van woorden van de spinnevrouw. Maar zij is ook degene die uiteindelijk een belangrijke schat vindt in het Land van Allemaal niet Waar.

Hannafloor vertelt, speelt en zingt het verhaal en bespeelt verschillende instrumenten. Het publiek wordt regelmatig uitgenodigd om mee te doen en te spelen.

Mijn Leven: Het Verhaal van Billy Joel

30 september 2022

Maurits Fondse bezingt het turbulente leven van pianist en zanger Billy Joel. Aan de hand van zijn beroemde songs (en onbekendere parels) vertelt Fondse het levensverhaal van de straatjongen, geboren in The Bronx, opgegroeid op Long Island, die een enorme haat-liefde verhouding had met de muziekindustrie. Daarnaast belicht Fondse zijn bijzondere, haast filosofische teksten, zijn liefde voor New York, zijn optredens in Rusland tijdens de Koude Oorlog, zijn vaderschap en uiteraard de relaties met de vele vrouwen in zijn leven.

De uitvoering van het concert in het Verhalenhuis wordt gedaan in de bezetting piano en saxofoons met Iman Spaargaren.

Senioren Bigband in Concert

2 oktober 2022

De Senioren Big Band is opgericht in 2019 door Rodney Calis en wijlen Kees van de Broek en musiceren wekelijks in Verhalenhuis Haarlem. Ze spelen herkenbare bigband muziek, een muziekstijl welke vooral geassocieerd wordt het spelen van jazzmuziek, deze muziekstijl werd bijzonder populair in de jaren ’30 en ’40 van de vorige eeuw tijdens de periode van de swing.

Heldere trompetten, warme trombones en fijne klanken van saxofoons staan garant voor een optreden die je mee neemt naar de bigbandsound uit de vorige eeuw. De SBBK speelt onder andere stukken van Count Basie, Duke Ellington, Glenn Miller e.a.

Onder het Melkbos

14 oktober 2022

Onder het Melkbos, in deze theaterbewerking gebaseerd op de prachtige vertaling van Erik Bindervoet uit 2020, neemt je een etmaal mee naar een klein vissersdorp aan de kust, waar je een inkijkje krijgt in de levens en intriges van de kleurrijke bewoners. Aan de hand genomen door een duo vertellers word je meegesleurd in de tsunami van hun dromen, angsten, eigenaardigheden, verlangens en geheimen… en ongemerkt ga je een beetje van ze houden. De tientallen rollen in deze voorstelling worden vertolkt door slechts twee acteurs die, zonder rekwisieten, met behulp van vijf peertjes licht en twee houten blokken, op een kleine 9m² een ode brengen aan literatuur, theater en bovenal: de verbeelding. Onder het Melkbos wordt onder de vlag van TALK (Theatergroep Alkmaar) gespeeld door acteurs Linda van Pesch – van Ginneken en Nico Meurs in een regie van Maarten Elout.

Kinderboekenweek – De Snelste Zebra

16 oktober 2022

Een voorstelling naar aanleiding van het gelijknamige prentenboek van Youp van het Hek met tekeningen van Georgien Overwater van Harro van Lien over lelijk winnen en mooi verliezen. En over vriendschap. En natuurlijk over het belang van een goeie schuilhut.

Stiltefestival: De Wondertuin

29 oktober 2022

De Wondertuin is een voorstelling over de groei – en veranderkracht in de natuur, geschikt voor kinderen van 1 t/m 7 jaar. Een verhaal zonder woorden en verstillende muziek, waarin stil gestaan wordt bij de magie die aanwezig is in ieders tuin. Bijzondere verschijnselen in de natuur worden daarbij uitgelicht: denk aan de metamorfose van rups naar vlinder, van zaadje naar ontkieming, van storm en regen naar zonneschijn en vogelzang. Kinderen kunnen vol verwondering genieten van het magische schouwspel van de tuin en zijn prachtige muziek. Voor de oudsten binnen deze groep openen de groei- en veranderprocessen in de natuur een schat aan ontdekkingen en nieuwe kennis.

Lunch en Film – Haarlem op Film

17 november 2022

Haarlem was in de vorige eeuw de filmstad van Nederland, een soort Hollywood aan het Spaarne. Het begon met filmfabriek Hollandia, de eerste filmstudio van Nederland. Maar ook het roemruchte Polygoon zetelde jarenlang op de Koudenhorn, en ook Multifilm was nationaal bekend. Er is dan ook ongelooflijk veel gefilmd in en rond de stad, maar er is nog nooit een poging gedaan om met al die filmschatten op zoek te gaan naar wat Haarlem tot Haarlem maakt.

Haarlem op Film, wordt een spannende zoektocht naar de ziel van de stad, met materiaal uit een hele eeuw, aangevuld ook met wat Haarlemmers zelf gefilmd hebben in die honderd jaar. Die oogst is wonderlijk groot en prachtig. Filmmaker Erik Willems zag het maken van Haarlem op film als een soort inburgeringscursus toen hij ruim twee jaar geleden in de stad kwam wonen.

Centrum voor leven met kanker: Inloophuis Kennemerland

7 maart 2023
Het inloophuis is een huiselijke plek voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker. Er is hier tijd en aandacht voor jou als gast. In Inloophuis Kennemerland vind je een luisterend oor, ondersteuning, lotgenoten, informatie en een breed aanbod aan ontspannende, sportieve en creatieve activiteiten.